Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev îi declară "război" lui Alcaraz înaintea finalei Indian Wells! Anunțul rusului: "Voi intra în mintea lui!"

Irina Aldea

Publicat 17/03/2024 la 11:54 GMT+2

Daniil Medvedev – Carlos Alcaraz e marea finală de la Indian Wells, așa cum s-a întâmplat și anul trecut. Rusul nu s-a sfiit la conferința de presă de după victoria cu Tommy Paul să spună că va încerca "să intre în mintea" adversarului său din finală.

ATP Indian Wells | Alcaraz îl învinge clar pe Medvedev în finală și revine pe primul loc în lume

Spaniolul Carlos Alcaraz şi rusul Daniil Medvedev vor fi adversari, la fel ca anul trecut, în finala turneului de tenis ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 9.495.555 de dolari. Daniil Medvedev, numărul patru mondial, l-a eliminat sâmbătă în semifinale pe americanul Tommy Paul (17 ATP) în trei seturi, 1-6, 7-6 (3), 6-2.
Carlos Alcaraz, care l-a învins pe Medvedev în finala din 2023, a trecut în cealaltă semifinală de campionul de la Australian Open, italianul Jannik Sinner (3 ATP), cu 1-6, 6-3, 6-2. Alcaraz a pus capăt seriei de 19 succese a lui Jannik Sinner, care era neînvins în 2024. Spaniolul este sigur că va rămâne pe locul 2 în clasamentul ATP care va fi anunțat mâine, pe 18 martie.
CITEȘTE ȘI:

Medvedev îi declară "război" lui Alcaraz înaintea finalei Indian Wells! Anunțul rusului

Rusul, care a trecut de Paul în semifinale, a transmis la conferința de presă că se gândește deja la finala cu spaniolul și asigură că trebuie să dea mai mult de 100% pentru a-l putea învinge, pe lângă faptul că va da importanță și aspectului tactic. Daniil Medvedev a fost nevoit să transpire pentru a se impune în semifinale în fața lui Tommy Paul, într-un meci care a ajuns în decisiv și care a început cu întârziere din cauza ploii.
Dar, în ciuda acestui fapt, rusul este deja concentrat pe finala cu Alcaraz, același adversar care l-a împiedicat să câștige primul său titlu la Indian Wells, anul trecut. Anul acesta vrea să se răzbune, iar la conferința de presă a recunoscut că va încerca să-i între în minte spaniolului: "Cred că va trebui să dau mai mult decât ce am eu mai bun pentru acest meci. Așa ajunsesem și la meciul cu Sinner în finala de la Australian Open. Știam că în ultimele trei dăți mă învinsese și știam că dacă vreau să câștig trebuie să merg acolo, să dau totul, 11 din 10, 20 din 10. Așa am intrat și în meciul cu Alcaraz de la US Open.
Acum gândesc același lucru, mai ales pe acest teren. Cred că astăzi a arătat exact de ce cred că acest teren i se potrivește perfect. Uneori este dificil să produci un 'passing shot' aici, pentru că mingea, în timp ce este în aer, continuă să zboare. Asta se întâmplă cu serviciul. Așa că acesta este un mare avantaj. Dacă vreau să câștig, voi încerca să văd ce pot face din punct de vedere tactic. Voi încerca să intru în mintea lui, să joc în profunzime, să produc câteva lovituri incredibile și să încerc să câștig așa", a transmis Medvedev la conferința de presă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo