Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nardi, criticat de un fost lider ATP după ce l-a învins pe Djokovic la Indian Wells: "Faci meciul vieții și apoi…"

Irina Aldea

Publicat 16/03/2024 la 23:07 GMT+2

Luca Nardi a produs în urmă cu câteva zile marea surpriză la Indian Wells și l-a învins pe principalul favorit, Novak Djokovic, dar nu a reușit să continue forma excelentă și a fost eliminat imediat după, de către Tommy Paul.

Novak Djokovic, eliminat la Indian Wells în turul al treilea! Nardi și-a învins idolul în 3 seturi

În tenis se întâmplă destul de des ca un nume mare să fie eliminat de un jucător nu foarte cunoscut care, în urma victoriei, nu profită de acel ritm bun și cedează imediat în runda următoare. Acesta a fost și cazul lui Luca Nardi (123 ATP), care a izbutit să-și învingă idolul la Indian Wells, pe Novak Djokovic. Sârbul a fost eliminat de italian încă din turul al treilea cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, după două ore și 22 de minute de joc.
Ulterior, în optimile de finală, Luca Nardi a pierdut rapid în fața lui Tommy Paul, după ce a intrat pe tablou ca lucky loser. Fostul lider mondial din ATP, Jimmy Connors, i-a reproșat italianului că nu a reușit să meargă până la capăt și a spus că ar fi trebuit să se gândească la câștigarea turneului în loc să îl învingă doar pe Djokovic pe parcurs.
CITEȘTE ȘI:

Jimmy Connors îl pune la zid pe Luca Nardi după ce a izbutit să-l învingă pe Djokovic la Indian Wells

"Trebuie să mă întorc la vremurile de altădată și să numesc un astfel de tip 'stopper'. Se duce, joacă meciul vieții lui și îl învinge pe Djokovic, iar apoi nu poate duce treaba până la capăt. Consecvența în tenis... în fiecare meci pe care îl joci, dai tot ce ai mai bun", a declarat Connors în emisiunea Advantage Connors, criticându-l pe Nardi că s-a mulțumit cu "prea puțin".
"Dar sentimentul de a învinge un tip ca Djokovic, care este numărul unu în lume, un milion de Grand Slam-uri sau cât a câștigat, sentimentul pe care îl ai după aceea... euforia este ceva ce trebuie să știi să controlezi și să înțelegi că 'Hei, stai puțin, acesta este doar turul al treilea, mai am patru tururi de câștigat pentru a câștiga acest turneu'.
O mulțime de băieți l-au învins pe [Jimmy] Connors, o mulțime de băieți l-au învins pe [Bjorn] Borg, o mulțime de băieți l-au învins pe Mac [John McEnroe], o mulțime de băieți l-au învins pe [Ivan] Lendl, dar asta înseamnă că ai câștigat turneul? Nu neapărat.Până când vine duminică, trebuie să găsești o modalitate de a-ți păstra jocul și mentalul... mentalul este mai important decât jocul. Pentru că jocul este întotdeauna acolo, este vorba despre ce ești dispus ca după ce ai învins un tip ca Djokovic să ieși și să spui că îți vei păstra calmul", a mai spus Connors, câștigător a 8 titluri de Grand Slam la simplu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol