Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, OUT în turul 3 la Indian Wells! Liderul ATP, la prima înfrângere suferită în fața unui lucky loser

Bianca Dumitru

Publicat 12/03/2024 la 07:30 GMT+2

Novak Djokovic și-a încheiat noaptea trecută parcursul la Indian Wells, fiind învins în turul 3 de Luca Nardi, care a ajuns pe tabloul principal al turneului din postura de lucky loser. Italianul a ajuns în premieră în optimile unui Masters.

Novak Djokovic hat einen erfolgreichen Auftakt hingelegt

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a fost învins noaptea trecută, în turul 3 al turneului de la Indian Wells, în 3 seturi, de Luca Nardi (locul 123 ATP), scor 4-6, 6-3, 3-6, după două ore și 22 de minute de joc.
Italianul de 20 de ani, care dezvăluise înainte de meci că Djokovic este unul dintre idolii săi, el crescând cu fotografiile lui Nole pe pereții camerei lui, a reușit astfel o performanță unică. A devenit primul lucky loser care a reușit să câștige vreodată în fața sârbului, după ce, la finalul primului set, era primul lucky loser care îi luase un set lui Djokovic la un turneu Masters 1000.
Nardi a făcut cel mai bun meci al său de până acum, reușind să câștige primul set după 44 de minute de joc. În setul secund, Djokovic și-a luat din primele game-uri un avans pe care nu l-a mai cedat, iar italianului i-a fost greu să revină.
În schimb, în decisiv, tânărul de pe locul 123 ATP a legat o nouă serie de 3 game-uri câștigate la rând (ca în startul partidei) și a fost imbatabil pe propriul serviciu, cedând maxim două puncte, ceea ce l-a ajutat să închidă jocul în favoarea lui.
Citește și:

Djokovic, la primul eșec în fața unui lucky loser

În urma acestei victorii, Luca Nardi a intrat în istorie drept doar al treilea lucky loser care a reușit să treacă de liderul mondial la un turneu Masters 1000, după Guillermo Canas (Indian Wells 2007) și Borna Coric (Madrid 2017).
Italianul s-a calificat, astfel, în premieră în optimile unui astfel de turneu, aceasta fiind și prima sa victorie atât în fața numărului 1 ATP, cât și a unui jucător din top 10 mondial.
Pentru Djokovic, aceasta este a cincea înfrângere suferită de la începutului anului 2023 în fața unui jucător italian, 5 din ultimele sale 9 eșecuri fiind provocate de jucători din Italia.
De altfel, de la începutul anului trecut și până acum, liderul mondial a înregistrat 62 de victorii și 5 înfrângeri împotriva jucători non-italieni, în timp ce împotriva italienilor a avut doar două victorii și 5 eșecuri.
După calificarea în optimile Indian Wells, pentru Luca Nardi urmează duelul cu Tommy Paul, favoritul nr. 17, care l-a eliminat aseară pe Ugo Humbert (locul 14 ATP), scor 6-4, 6-4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo