Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner are de ce să se teamă! Viitorul său adversar la Indian Wells a pierdut doar 14 game-uri cu Rublev și Tsitsipas

Dani Morar

Actualizat 13/03/2024 la 09:43 GMT+2

Jannik Sinner va da peste unul din cei mai în formă jucători din ATP în sferturile Indian Wells. Jiri Lehecka are un parcurs de vis în SUA și are doar 14 game-uri pierdute în partidele cu Andrey Rublev și Stefanos Tsitsipas.

Lehecka, retur năpraznic la Cincinnati. Taylor Fritz s-a uitat "lung" după minge în propriul teren

Jannik Sinner s-a calificat în al 9-lea sfert de finală în turneele ATP 1000, după ce l-a eliminat pe Ben Shelton cu scorul de 7-6, 6-1. Italianul a ajuns la 18 succese la rând în circuit, iar în turul următor la Indian Wells va avea parte de un duel extrem de dificil.
Jiri Lehecka va fi următorul său adversar. Cehul vine după o serie excelentă, împotriva unor jucători de top, precum Andrey Rublev sau Stefanos Tsitsipas.
Lehecka a debutat în turul 2 la Indian Wells împotriva americanului Brandon Nakashima, acolo unde a fost nevoit să revină de la 0-1 la seturi și să se impună cu 3-6, 6-3, 6-4.
Lehecka a dat în 16-imi peste Andrey Rublev, în fața căruia pornea clar cu șansa a doua, dar de care a trecut cu 6-4, 6-4. Cehul l-a învins aseară pe un alt jucător mult mai bine clasat, Stefanos Tsitsipas, pierzând doar 6 game-uri și impunându-se cu 6-2, 6-4.
Jiri a cedat doar 14 game-uri în cele două partide, împotriva jucătorilor clasați pe locurile 5, respectiv 11 ATP. Acest lucru l-a propulsat pe ceh în top 30 ATP și a demonstrat forma extraordinară în care se află.
Citește și:

Jannik Sinner l-a eliminat pe Ben Shelton la Indian Wells

Italianul a avut mici probleme să își găsească ritmul în primul set, dar în tie-break a jucat foarte solid, pentru ca apoi să nu îi mai dea vreo șansă favoritului publicului.
Sinner a bifat al 18-lea succes la rând în circuit și îl va întâlni, pentru un loc în semifinalele competiției din California, pe Jiri Lehecka. Cehul a trecut ca un TGV de Stefanos Tsitsipas (6-2, 6-4), dar misiunea lui pare grea, urmând a da piept cu cel mai bun jucător al momentului din circuitul ATP. Jannik și Jiri s-au mai întâlnit o singură dată, la Ostrava, italianul impunându-se cu 6-4, 6-2.
"Ben a jucat foarte bine în primul set, nu mi-a dat deloc ritm. A fost și un vânt care m-a deranjat, dar m-am adaptat foarte bine. A fost un meci bun, foarte echilibrat, în special în primul meci. Abia aștept să îl întâlnesc din nou pe Ben", a spus Jannik la finalul partidei.
Cu succesul contra americanului, Sinner a ajuns la 15 victorii în 15 partide în 2024. El a devenit primul jucător sub 23 de ani care are un astfel de debut de sezon, de la Stefan Edberg, în 1987.
Numărul 3 mondial a ajuns la 150 de victorii pe hard, fiind primul jucător născut după 2000 care reușește să atingă această bornă.
Cu victoria contra lui Shelton, Sinner a devenit al 4-lea om din acest deceniu cu 9 victorii la rând la jucători de TOP 20 ATP. Doar Djokovic, Alcaraz și Medvedev, adică sportivii care completează în prezent top 4 ATP, au mai reușit așa ceva.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo