Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea nu a putut trece și de Iga Swiatek! Liderul WTA s-a calificat lejer în semifinalele Indian Wells

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 17/03/2023 la 00:40 GMT+2

Sorana Cîrstea - Iga Swiatek a fost ultimul sfert de finală de pe tabloul feminin de la Indian Wells. Românca a fost, din păcate, învinsă de liderul WTA, încheindu-și parcursul la această ediție a turneului.

Rezumatul partidei dintre Iga Swiatek și Sorana Cîrstea din optimile Australian Open 2022

UPDATE | Sorana Cîrstea a fost învinsă în sferturile de finală ale Indian Wells de Iga Swiatek, în două seturi, scor 6-2, 6-3, după o oră și 23 de minute de joc. Românca a avut un început bun de meci, în care a reușit să revină de la 2-0, câștigând o dată pe serviciul liderului WTA.
Apoi, însă, Sorana a cedat 8 game-uri consecutive, iar Swiatek a ajuns foarte rapid să conducă cu 4-0 în setul 2. Deși sportiva noastră a făcut un nou break și a câștigat de două ori pe propriul serviciu, nu a mai putut să refacă semnificativ diferența, iar poloneza s-a calificat în semifinale.
Pentru un loc în ultimul act al turneului Masters 1000 de la Indian Wells, Iga Swiatek va da peste Elena Rybakina (locul 10 WTA), care a învins-o în această seară pe Karolina Muchova, scor 6-7 (4), 6-2, 4-6.

6-3. Swiatek a pus capăt partidei, câștigând un nou game pe propriul serviciu.
5-3. Sorana s-a impus pe serviciul său și a rămas în joc.
5-2. Swiatek a câștigat pe propriul serviciu și este la un game distanță de victorie.
4-2. Cîrstea a reușit al doilea game la rând, reducând din diferența de pe tabelă.
4-1. Sorana Cîrstea a făcut break-ul și a întrerupt seria de game-uri consecutive a polonezei.
4-0. Iga Swiatek a reușit al cincilea break al meciului și s-a distanțat serios pe tabelă.
3-0. Swiatek nu i-a dat nicio șansă Soranei pe propriul serviciu și a ajuns la 7 game-uri consecutive câștigate.
2-0. Liderul WTA a făcut primul break al setului și și-a dublat avantajul, la fel ca în setul anterior.
1-0. Iga Swiatek a câștigat, pe propriul serviciu, primul game al setului secund.
UPDATE | A început setul 2 al duelului din sferturile de finală ale Indian Wells!
6-2. Swiatek s-a impus din nou pe serviciul Soranei și a încheiat primul set cu 4 game-uri adjudecate la rând.
5-2. Iga Swiatek a mărit diferența de pe tabelă, după un game câștigat la 0 pe propriul serviciu.
4-2. Poloneza a făcut un nou break și și-a refăcut avantajul de două game-uri în fața Soranei.
3-2. Swiatek a revenit în avantaj, impunându-se pe serviciul său.
2-2. Cîrstea a câștigat și pe propriul serviciu și a restabilit egalitatea.
2-1. Sorana Cîrstea a făcut rapid rebreak-ul, adjudecându-și primul game al meciului pe serviciul lui Swiatek.
2-0. Liderul WTA a reușit și primul break al partidei, dublându-și avantajul.
1-0. Swiatek a câștigat primul game al meciului, pe propriul serviciu.
UPDATE | A început meciul dintre Iga Swiatek și Sorana CÎrstea, din sferturile de finală ale Indian Wells.

Articol inițial scris de Nicu Savin
Sorana Cîrstea - Iga Swiatek este meciul așteptat de toți fanii tenisului din România. Sportiva noastră a făcut un turneu mare la Indian Wells până acum și s-a calificat în premieră în faza sferturilor de finală. În optimi, Sori a învins-o pe Caroline Garcia, ocupanta locului 5 în ierarhia WTA, astfel că moralul său este la cote ridicate înaintea super-duelului cu Iga Swiatek, liderul mondial.
Partida va fi a doua a zilei la competiția din California și va începe în jurul orei 22:00. Ora de start ar putea fi amânată în funcție de durata confruntării dintre Elena Rybakina și Karolina Muchova. Învingătoarele dintre aceste două meciuri își vor disputa vineri un loc în ultimul act al competiției. Prima semifinală a fost deja stabilită și le va aduce față în față pe Aryna Sabalenka și Maria Sakkari.
Sorana Cîrstea și Iga Swiatek s-au mai duelat o singură dată în circuit. Se întâmpla în optimile de finală de la Australian Open 2021, când poloneza s-a impus cu greu, în 3 seturi, scor 5-7, 6-3, 6-3. Cea mai bună jucătoare din lume încă nu a jucat vreun meci de trei seturi în 2023 şi a ajuns la 11 victorii în cele 12 partide jucate în toată cariera la Indian Wells, ea fiind și deținătoarea trofeului (6-4, 6-1 în finala cu Sakkari de anul trecut).

Meciul Sorana Cîrstea - Iga Swiatek de la Indian Wells, prefațat de site-ul WTA

Partida dintre Sorana și Iga a fost prefațată de jurnaliștii site-ului oficial al WTA. Aceștia au scos în evidență marile atuu-uri ale polonezei, care a pierdut doar 3 meciuri în acest sezon, iar suprafața de la Indian Wells o avantajează, fiind una foarte lentă.
"Înfricoşător pentru toate celelalte jucătoare din WTA, Iga Swiatek se simte mai bine ca niciodată la Indian Wells, spunând că joacă "din ce în ce mai bine" şi că e "pregătită de orice".
Acum 12 luni, Swiatek a fost nevoită să revină de la 0-1 la seturi în duelurile cu Anhelina Kalinina, Clara Tauson şi Angelique Kerber, în cursa spre titlul de la Indian Wells. Acum, a cedat doar 14 gameuri în cele 3 meciuri jucate, 9 dintre ele în duelul din turul 3, cu Bianca Andreescu", notează sursa citată.
În ceea ce o priveşte pe Sorana Cîrstea, ea pleacă din postura de outsideră în confruntarea de diseară, dar, neavând nimic de pierdut, poate da drumul la braţ şi juca fără presiune.
"Clasată pe 83 WTA, Sorana Cîrstea învaţă cum să iubească deşertul şi condiţiile de la Indian Wells. În primele sale 9 participări la acest turneu, românca a câştigat doar 5 partide. Anul trecut, însă, a atins turul 4 pentru prima oară, iar acum şi-a continuat preestaţiile bune.
Victoria ei împotriva Carolinei Garcia, în optimi, a însemnat primul succes în 6 ani în faţa unei sportive de TOP 5 WTA. Ultima oară când reuşea o astfel de performanţă se întâmpla la Beijing 2017, când o elimina pe Karolina Pliskova în drumul spre sferturi.
În vârstă de 32 de ani, Cîrstea a trecut mai departe de sferturi într-un turneu WTA 1000 o singură dată, la Toronto 2013, când a făcut finală", scrie wtatennis.com.

Sorana Cîrstea - Iga Swiatek, ultimul sfert de finală de la Indian Wells | Românca e conștientă de valoarea adversarei

Vorbind despre performanța sa deosebită din California, Sorana a dezvăluit secretul progresului său uriaș din ultima vreme. Unul dintre cele mai importante ajustări pe care le-a făcut sportiva noastră de când e antrenată de Thomas Johansson a fost să îşi ţină privirea aţintită spre ce se întâmplă în joc, în loc să se lase măcinată de un discurs interior neproductiv. Cu suedezul alături, românca îşi menţine atenţia şi la ce se întâmplă de partea cealaltă a fileului, astfel că succesul de la Indian Wells 2023 nu e întâmplător.
"Mă concentrez mai mult pe ce am de făcut şi nu las îndoiala să îşi facă simţită prezenţa. Thomas m-a făcut mai deşteaptă pe teren. Loviturile mele erau acolo şi înainte, dar nu puteam să înţeleg şi să percep anumite lucruri", a spus Cîrstea, citată de wtatennis.com.
În ceea ce priveşte disputa cu Swiatek, din această seară, Cîrstea ştie că trebuie să fie la nivel maxim pentru a avea o şansă. Cele două jucătoare s-au antrenat împreună la Dubai, în acest an, astfel că reprezentanta noastră a putut să observe cât de complet este jocul numărului unu WTA.
"Din punctul meu de vedere este jucătoarea cu cea mai bună deplasare din circuit. Serveşte de asemenea foarte bine, returnează excepţional. E greu să îi găsesc o slăbiciune", a mai spus Sorana.
La rândul său, Swiatek a vorbit foarte frumos despre Sorana, despre care a spus că merită din plin să fie atât de sus la Indian Wells. Poloneza și-a amintit de duelul de foc de la Australian Open de acum doi ani, dar și de sesiunile de antrenament cu sportiva noastră.
"Am jucat cu Sorana, ne-am şi antrenat de câteva ori. Fiecare zi este diferită, dar Sorana este o jucătoare care merită să fie aici (n.r.- în sferturi la Indian Wells), știu cât de bine poate juca. Voi fi pregătită 100%", a declarat Swiatek după succesul cu Emma Răducanu.
Calificată în premieră în sferturile de finală ale turneului din California, Sorana Cîrstea va urca 9 poziții în clasamentul WTA de săptămâna viitoare, până pe locul 74. Evident, ascensiunea sa ar putea fi și mai mare în cazul unui succes cu Iga Swiatek.
Partida Sorana Cîrstea - Iga Swiatek va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo