Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep va juca și în proba de dublu la Indian Wells! Va face pereche cu o altă româncă

Nicu Savin

Publicat 06/10/2021 la 16:20 GMT+3

Simona Halep a primit un wild-card din partea organizatorilor de la Indian Wells, astfel că va concura și în proba de dublu. Simo va face pereche cu Gabriela Ruse, iar cele 2 românce vor avea adversare redutabile încă din primul tur.

Simona Halep

Credit imagine: SID

Simona Halep își dorește din plin să revină la forma de dinaitea accidentărilor grave din acest an și este conștientă că pentru acest lucru are nevoie de meciuri în picioare. Ca atare, ea va juca și în proba de dublu a turneului WTA 1000 de la Indian Wells, beneficiind de un wild-card din partea organizatorilor.
Coechipiera Simonei va fi o altă româncă, Gabriela Ruse, care se află într-o formă excelentă, calificându-se azi noapte pe tabloul principal de simplu. Simona și Gabriela nu au jucat niciodată împreună la dublu, dar se înțeleg foarte bine în afara terenului și așa s-a ajuns la această colaborare.
Adversarele româncelor în primul tur vor fi Darija Jurak și Andreja Klepac, o pereche consacrată în circuitul de dublu, cap de serie 7 la competiția din Statele Unite. Simona Halep nu joacă foarte des la dublu, ci doar atunci când simte că are nevoie de meciuri pentru a intra în formă, cum este și cazul turneului de la Indian Wells. Ultima dată când Simona a jucat la dublu a fost la Miami, în luna martie, făcând atunci pereche cu Angelique Kerber.
În turneul de dublu de la Indian Wells vor evolua alte 2 românce. Raluca Olaru și partenera sa, Nadia Kicenok, vor întâlni perechea Asia Muhammad / Jessica Pegula. Irina Begu va concura alături de cehoaica Renata Voracova, iar cele 2 vor întâlni perechea Leylah Fernandez / Cori Gauff, 2 jucătoare care și-au confirmat deja valoarea la cel mai înalt nivel, la simplu, deși au vârste foarte fragede.
Citește și:

Simona Halep are un traseu infernal la Indian Wells

Simona Halep va avea un prim tur liber la Indian Wells, iar în turul secund o va înfrunta pe învingătoarea disputei Marta Kostyuk - Shai Zhang. O eventuală victorie i-o va aduce foarte probabil în față, în turul 3, pe Emma Răducanu, câștigătoarea US Open. Aceasta are de asemenea prim tur liber, pentru ca în manșa secundă să evolueze contra învingătoarei din confruntarea Serrano Osorio - Aleksandra Sasnovich.
Lucrurile se mențin complicate pentru Simona Halep și în cazul în care ajunge în optimi. Acolo o va aștepta, probabil, învingătoarea din duelul Kvitova - Azarenka, pentru ca un sfert de finală să îi ofere o adversară dintre Mertens, Pegula sau Svitolina. Într-un eventual penultim act, Bencic, Leylah Fernandez sau Swiatek se numără printre posibilele adversare.
Pe partea cealaltă de tablou, marile favorite sunt Karolina Pliskova, Maria Sakkari, Barbora Krejcikova și Garbine Muguruza, Simona putând să le întâlnească doar în finală.
Prima româncă care va intra în concurs la Indian Wells va fi Irina Begu (61 WTA), care o va înfrunta în această seară pe italianca Fiona Ferro (83 WTA). La noapte, Gabriela Ruse (92 WTA) va juca și ea în primul tur la simplu, urmând a o întâlni pe Aleze Cornet (64 WTA).
În afară de Halep, Begu și Ruse, România va fi reprezentată la simplu și de Sorana Cîrstea. La fel ca Simona, Sorana este cap de serie, având astfel primul tur liber și va da piept în runda secundă cu învingătoarea duelului Missaki Doi - Li Ann.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo