Andrey Rublev traversează o formă extraordinară în acest start de sezon. Rusul a ajuns la 13 victorii consecutive în circuit, câștigând turneele de la Marseille și Dubai și ajungând în semifinalele de la Indian Wells. Ultima sa "victimă" a fost bulgarul Grigor Dimitrov, pe care l-a învins în sferturile turneului din California, scor 7-5, 6-2.
La conferința de presă de după meci, Rublev a vorbit deschis despre mai multe subiecte, printre care și cel legat de titlul de GOAT în tenis. Deși mulți jucători se feresc să numească cel mai bun jucător dintre Nadal, Federer și Djokovic, rusul nu are niciun dubiu în această privință, considerând că "Matadorul" este în fața marilor săi rivali.
"Rafa este cel mai bun din istorie. Este capabil de orice. Are o mentalitate fantastic. Anul trecut toată lumea credea că va juca la US Open. Deodată s-a retras și a pus capăt sezonului. Acum s-a întors, a câștigat un Grand Slam și acum joacă fantastic aici, apoi va începe sezonul pe zgură. Cu el nu se știe niciodată. Poate face absolut orice își propune", a spus Rublev, citat de americanii de la sportskeeda.com.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM O ZI
Rublev va juca pentru un loc în finala Indian Wells contra americanului Taylor Fritz, care a trecut în sferturi de Miomir Kecmanovic. Dacă va ajunge în ultimul act, rusul ar putea da chiar peste Rafael Nadal, care se va duela în a 2-a semifinală cu al său conațional, Pablo Alcaraz, tânărul care promite să ia pe sus circuitul ATP în perioada următoare. Ambele meciuri vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player, primul fiind programat să înceapă la ora 22:00, iar al doilea imediat după.
Citește și:

ANDREY RUBLEV, INDIGNAT DE MODUL ÎN CARE POLITICA INFLUENȚEAZĂ SPORTUL

După ce s-a calificat în semifinale, Rublev a fost întrebat despre războiul din Ucraina și deși nu a menționat numele președintelui Rusiei, Andrey a oferit declarații complexe despre ce se întâmplă în țara vecină.
"Ce se întâmplă în Ucraina este teribil, mă simt groaznic când mă gândesc. De aceea sportul trebuie să fie un exemplu pentru toată lumea: trebuie să fim uniți cu toții, trebuie să gândim în afara spectrului politic, să fim exemple în cadrul sportului. Dacă am reuși asta, cred că ar fi un mesaj foarte bun pentru o lume mai bună", a spus Rublev la conferința de presă.
De asemenea, rusul a fost întrebat și despre posibila interzicere a sa și a celorlalți tenismeni ruși de la Wimbledon: "Suntem atleți și vrem să concurăm. Asta ne dorim. Am sacrificat în viețile noastre atât de multe lucruri. Cred că politica nu are ce căuta în sport. Toată lumea spune asta, dar în final tot nu se întâmplă. Doar așa putem să facem un pas uriaș în față, să nu mai amestecăm lucrurile".
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
IERI LA 05:44