Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz ignoră total traseul infernal de la Indian Wells: "Sunt aici ca să-mi apăr titlul!"

Irina Aldea

Publicat 07/03/2024 la 18:09 GMT+2

Carlos Alcaraz se pregătește să își apere titlul la primul turneu Masters 1000 al sezonului, Indian Wells, în ciuda faptului că are un traseu infernal până în ultimul act. Spaniolul a vorbit de curând despre abordarea pe care o are înainte de debutul la competiția care deschide "Sunshine Double".

Carlos Alcaraz, Indian Wells

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz a câștigat al treilea său titlu Masters 1000 din carieră la Indian Wells în 2023. În drumul spre titlu, fostul nr. 1 mondial i-a învins pe jucători precum Felix Auger-Aliassime [în sferturile de finală], Jannik Sinner [în semifinale] și Daniil Medvedev [în finală]. Spaniolul s-a întors acum în "Paradisul Tenisului", unde va încerca să câștigeal 13-lea titlu din carieră și primul din acest sezon.
Alcaraz, care și-a apărat cu succes două titluri până acum în carieră, a spus că este conștient de intensitatea tot mai mare din circuit. Al doilea favorit are un traseu infernal la Indian Wells. Cu toate acestea, spaniolul a rămas ferm când și-a anunțat obiectivul la acest final, acela de a-și apăra trofeul.
"Este minunat să mă întorc. Sunt foarte fericit să pot juca din nou aici, un loc în care îmi place să joc. Vin aici pentru a-mi apăra titlul. Este dificil... Sunt cei mai buni jucători de tenis din lume, unii dintre ei joacă un tenis extraordinar în acest an. Știu că va fi foarte dificil, dar sunt aici pentru a o face. Sunt aici pentru a încerca să îmi apăr titlul. M-am simțit bine la antrenamente", a declarat Alcaraz la conferința de presă.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz țintește titlul la Indian Wells. Traseul infernal al spaniolului, ignorat

Carlos Alcaraz nu a fost în cea mai bună formă a sa în ultimele luni. Spaniolul a suferit o eliminare în sferturile de finală la Australian Open 2024. Apoi, el nu a reușit să își apere titlul la Argentina Open, cedând în fața lui Nicolas Jarry în semifinale. La Open-ul de la Rio, acolo unde apăra prezența în finală, spaniolul s-a accidentat la gleznă în meciul de debut.
"Probabil că unii oameni se gândesc la glezna mea. Să vedem dacă voi fi la 100% sau nu", a declarat el, abordând această problemă în timpul conferinței de presă de la Indian Wells. Pe 3 martie, dublul campion de Grand Slam a câștigat un meci demonstrativ împotriva lui Rafael Nadal la Las Vegas. El a dat asigurări că se "simte mai bine" și că vizează trofeul din California.
"Eu mă simt mai bine. Așa că să vedem cum va decurge turneul. Dar sunt aici pentru a mă apăra și nu mă gândesc la nimic altceva decât la asta", a spus el. După ce a primit un bye în runda inaugurală, Carlos Alcaraz își va începe campania de la Indian Wells împotriva lui Matteo Arnaldi în turul al doilea, sâmbătă (9 martie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo