Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Paula Badosa, rezultatul carierei la Indian Wells! Consecințele eliminării din turul 3 pentru Simona Halep în WTA

Andrei Nicolae

Actualizat 18/10/2021 la 10:49 GMT+3

Paula Badosa a câștigat ultimul turneu WTA 1000 al anului, după o finală în trei seturi cu Victoria Azarenka. Ea a devenit și prima spaniolă care a triumfat la Indian Wells. Tot după acest turneu, Simona Halep a mai pierdut încă două locuri în WTA.

Paula Badosa besa el título de campeona en Indian Wells

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a plecat mult mai devreme de la Indian Wells decât și-ar fi dorit. Emma Răducanu, jucătoarea în vârstă de 18 ani care a făcut senzație la US Open, a fost eliminată chiar mai devreme.
Nu a fost să fie titlu nici măcar pentru experimentata Victoria Azarenka. Până la urmă, ultima mare competiție feminină a anului, exceptând Turneul Campioanelor, s-a încheiat cu o altă surpriză, cu victoria spaniolei Paula Badosa.
La startul turneului, reprezentanta Spaniei era clasată doar pe locul 27 WTA. La Indian Wells, ultimul eveniment WTA 1000 al sezonului, a pornit din postura de cap de serie numărul 21, iar până în finală a depășit alte nume importante, precum Cori Gauff, Barboba Krejcikova, Angelique Kerber și Ons Jabeur. Adică patru jucătoare din Top 20 WTA.

Paula Badosa, rezultatul carierei la Indian Wells!

În marea finală, Paula Badosa a avut în față o adversare care câștigase de două ori Indian Wells, în 2012 și 2016. Dar acest lucru nu a contat decât din punct de vedere al statisticii. Spaniola a jucat cu mult curaj și a contribuit din plin la un adevărat thriller. Iar după 3 ore și 4 minute de joc și-a trecut în cont cel mai mare succes al carierei. Victoria a fost conturat după trei seturi, cu 7-6 (7/5), 2-6, 7-6 (7/2), după 3 ore şi 4 minute.
Paula Badosa (23 ani) a devenit și jucătoare din Spania care a triumfat în istoria turneului WTA. Cu această ocazie și-a trecut în cont și al doilea titlu din acest an și din carieră, după ce s-a impus și la Belgrad. Totodată, i-a luat șansa sportivei din Belarus de a deveni prima sportivă cu trei titluri la Indian Wells.
"Cred că a fost un meci foarte dur. Cred că a fost unul foarte bun, de asemenea, pentru că Victoria a jucat un nivel uimitor. A trebuit să mă ridic la un nivel înalt în fiecare set. În al treilea set cred că am jucat cel mai bine. A fost singura opțiune pentru a câștiga, așa că sunt foarte mândră de asta.
Primul lucru pe care l-am învățat săptămâna aceasta este că nimic nu este imposibil. Dacă lupți, dacă muncești, după toți acești ani poți realiza orice. Uneori ai momente grele. În cazul meu, am trecut prin momente grele. Dar nu am încetat niciodată să visez și asta m-a ajutat să muncesc din greu și să cred până în ultimul moment.
Sunt foarte fericită și încă puțin șocată, deoarece câștigarea unui astfel de turneu a fost întotdeauna un vis", a declarat învingătoarea de la Indian Wells după turneu.
Până la succesul de duminică seara al Paulei Badosa, Conchita Martinez a fost jucătoarea din Spania care s-a apropiat cel mai mult de titlu. Aceasta a pierdut finalele din 1992 cu Monica Seleș și 1996 cu Steffi Graf. Foștii lideri mondiali, Arantxa Sanchez Vicario și Garbine Muguruza nu au ajuns niciodată la finală.

Consecințele eliminării din turul 3 pentru Simona Halep în ierarhia WTA

Prin trofeul obținut la Indian Wells, Paula Badosa are azi și cea mai spectaculoasă ascensiune în WTA, fiind în urcare cu 13 poziții, până pe locul 13. Spaniola a depășit-o inclusiv pe Simona Halep.
Simona Halep, la Indian Wells 2021
Din nefericire pentru ea, reprezentanta României a pierdut alte două locuri în WTA după Indian Wells. Azi ocupă doar locul 19, fiind la cea mai slabă clasare din ultimii 8 ani.
Podiumul a rămas neschimbat în WTA, cu Ashley Barty, Aryna Sabalenka și Karolina Pliskova. Sunt totuși câteva schimbări în Top 10. Ons Jabeur a urcat în premieră în Top 10. După semifinala de la Indian Wells a avut un slat de 6 locuri, azi fiind pe poziția a 8-a. Naomi Osaka a revenit pe locul 10. Au ieșit din top 10; Inga Switek (de pe 4 pe 11) și Sofia Kenin (de pe 8 pe 14).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo