Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul făcut de Swiatek, după ce cedat doar 2 game-uri cu Sorana Cîrstea, la Madrid! "Folosesc asta pentru a câștiga"

Dani Morar

Publicat 27/04/2024 la 14:15 GMT+3

Iga Swiatek a lăsat-o fără replică pe Sorana Cîrstea, învingând-o cu un dublu 6-1, la capătul unei ore și 18 minute de joc. Poloneza țintește trofeul la Madrid, acolo unde a jucat finala în 2023, pierdută în fața Arynei Sabalenka.

Iga Świątek wygrała z Soraną Cirsteą

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a pierdut doar două game-uri în fața Soranei Cîrstea, impunându-se cu un categoric 6-1, 6-1. Liderul mondial caută primul titlu în capitala Spaniei, acolo unde a pierdut în finala de anul trecut, după unul din cele mai tari meciuri ale carierei, cu Aryna Sabalenka.
"Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să mă trezesc cu gândul victoriei. A trebuit să mă trezesc foarte devreme, dar sunt fericită că am câștigat împotriva Soranei.
(n.r. anul trecut ai jucat finala.) Mai e mult până la finalul turneului. Nu țin cont de ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Cred că acel meci cu Sabalenka a fost desemnat meciul anului. Joc bine aici și o să folosesc experiența de anul trecut să fac tot ceea ce pot pentru a câștiga și voi lua totul pas cu pas.
(n.r. trebuie să joci împotriva Victoriei Azarenka sau a Sarei Sorribes Tormo în continuare. Pe cine preferi?) Nu o să spun un nume deoarece într-un meci de tenis se poate întâmpla orice. Vica e o sportivă experimentată și nu mi-ar fi ușor. Sara e din Spania și o să aibă publicul de partea sa. Nu contează cine se va califica, eu trebuie să mă concentrez pe jocul meu", a declarat Swiatek imediat după meci.
Citește și:

Iga Swiatek, de neoprit în circuitul WTA

Swiatek a trecut de Cîrstea, dar are un traseu destul de complicat până al trofeu. Dacă trece de Azarenka sau Sorribes Tormo ar urma să joace în sferturi cu Maria Sakkari sau Haddad Maia, în semifinale cu Coco Gauff sau Ons Jabeur, iar în finală cuAryna Sabalenka sau Elena Rybakina.
Grație acestei victorii, Swiatek a ajuns la un procentaj de 87% de victorii pe zgură, cel mai mare din 2000 încoace. Doar trei jucătoare au procentaj mai bun în istori: Chris Evert (94.5%), Margaret Court (89.5%) și Steffi Graf (89.2%).
Poloneza are 6 victorii din 7 în 16-imile turneelor WTA 1000 pe zgură. Acest lucru o propulsează la un procentaj de 85,7%, deținând recordul din acest punct de vedere pentru această fază a turneelor de când a fost introdus noul format.
A fost a 4-a confruntare directă dintre Iga Swiatek și Sorana Cîrstea. Poloneza s-a impus în toate 4, iar în optimi la Madrid va da peste învingătoarea dintre Victoria Azarenka și Sara Sorribes Tormo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo