Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, demolată în duelul cu Iga Swiatek, la Madrid! Victorie clară pentru liderul WTA

Dani Morar

Actualizat 27/04/2024 la 13:34 GMT+3

Sorana Cîrstea a fost eliminată în 16-imile turneului de la Madrid. Românca a cedat cu 1-6, 1-6 în fața Igăi Swiatek, la capătul unui meci controlat de la un capăt la altul de jucătoarea din Polonia și adjudecat fără mari emoții.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea a cedat fără drept de apel în fața liderului mondial, Iga Swiatek, scor 1-6, 1-6. Românca a fost eliminată astfel în turul 3 la Madrid, în ciuda startului bun și a victoriei cu Alexandra Eala din turul 2.
Grație acestei victorii, Swiatek a ajuns la un procentaj de 87% de victorii pe zgură, cel mai mare din 2000 încoace. Doar trei jucătoare au procentaj mai bun în istori: Chris Evert (94.5%), Margaret Court (89.5%) și Steffi Graf (89.2%).
Primul set a fost unul fără istoric. Swiatek a fost în mare formă și s-a impus cu 6-1, după ce Cîrstea a avut un procentaj dezastruos pe serviciul 2, doar 28%.
Cîrstea a început partida la serviciu și a avut o șansă de a închide game-ul inaugural la 40-30 și A-40. Swiatek a salvat ambele mingi de game și a făcut breakul, fructificând prima minge de acest gen pe serviciul româncei.
Până la 4-0, Iga a pierdut doar trei mingi pe propriul seviciu, reușind să facă încă un break. Poloneza a avut 5 mingi de break și în game-ul 5 al partidei, cel mai lung al primului set. Ea s-a distanțat la 5-0, apoi a avut șansa de a închide setul cu un bagel.
Nu a fost așa, după ce Sori a reușit să-și adjudece primul game al partidei chiar pe serviciul adversarei. S-a făcut 5-1, moment în care liderul mondial a ridicat din nou nivelul și a închis runda după a doua minge de set.
Citește și:

Sorana Cîrstea, eliminată de la Madrid de Iga Swiatek

Swiatek a început furtunos și setul secund, făcându-și serviciul fără a pierde vreun punct. Românca a egalat la 1, după cel mai convingător game al meciului, în care a pierdut un singur punct și l-a închis la 40-15.
Chiar dacă Swiatek s-a distanțat din nou la 4-1 după ce a câștigat pe serviciul jucătoarei noastre, s-a văzut o îmbunătățire clară în jocul Soranei. La scorul de 3-1, românca a părut că are capacitatea de a face rebreakul, dar a cedat din nou în fața forței lui Swiatek.
Cîrstea a început bine game-ul 6 al setului secund și conducea cu 30-0, moment în care a fost din nou lovită de taifunul Swiatek. Poloneza a realizat un nou break, iar apoi a servit pentru meci, închizând partida cu un dublu 6-1.
A fost a 4-a confruntare directă dintre Iga Swiatek și Sorana Cîrstea. Poloneza s-a impus în toate 4, iar în optimi la Madrid va da peste învingătoarea dintre Victoria Azarenka și Sara Sorribes Tormo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo