Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, debut cu victorie la Madrid! Românca a trecut cu greu de Eala și o poate întâlni în turul 3 pe Swiatek

Irina Aldea

Actualizat 25/04/2024 la 18:58 GMT+3

Sorana Cîrstea s-a calificat joi cu mari emoții în turul al treilea la turneul de 1000 de puncte de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe Alexandra Eala, jucătoare aflată pe locul 170 WTA.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea, favorită numărul 27 la turneul de 1000 de puncte de la Madrid, a obținut joi calificarea în turul al treilea pe zgura de la Caja Magica. Sportiva noastră, care a beneficiat de un prim tur liber, a învins-o în trei seturi pe ocupanta locului 170 WTA, filipineza Alexandra Eala.
Sorana Cîrstea, care a ajuns de două ori în sferturile de finală la Madrid (2016 și 2017), s-a impus cu scorul de 6-3, (6) 6-7, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 20 de minute de joc. Aceasta a fost prima confruntare în circuitul mondial feminin dintre Sorana Cîrstea și Alexandra Eala, jucătoare în vârstă de 18 ani.
Sportiva noastră a condus cu 6-3, 5-3 și a avut și o minge de meci în tiebreak-ul setului secund, însă Alexandra Eala a revenit spectaculos și a amenințat jocul româncei. În setul decisiv, filipineza a început mult mai bine și a condus cu 3-1, înainte ca Sorana să recâștige controlul partidei.
CITEȘTE ȘI:

Sorana Cîrstea a trecut de Eala în turul 2 la Madrid și poate da peste Iga Swiatek în continuare

În turul al treilea, Sorana Cîrstea ar putea-o întâlni pe Iga Swiatek, dacă liderul mondial din WTA trece în turul al doilea de chinezoaica Xiyu Wang. Aceasta din urmă a învins-o dramatic în primul tur pe Ana Bogdan în trei seturi.
Anul trecut, Sorana Cîrstea a învins-o în turul inaugural pe Lauren Davis la Madrid înainte de a ceda în runda secundă în fața Arynei Sabalenka, în minimum de seturi. Sorana nu e singura jucătoare din România pe tabloul principal de la Madrid. Ana Bogdan și Irina Begu au fost deja eliminate, dar Sorana și Jaqueline Cristian se luptă în continuare la turneul organizat în capitala Spaniei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo