Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan, eșec dramatic la Madrid! A revenit de la 5-1 în primul set, dar a cedat în decisiv

Bianca Dumitru

Publicat 23/04/2024 la 22:08 GMT+3

Ana Bogdan a ratat în această seară calificarea în turul 2 al turneului WTA 1000 de la Madrid, după ce a cedat în trei seturi în fața chinezoaicei Xiyu Wang. România a rămas cu două sportive în turul 2, Sorana Cîrstea și Irina Begu, pe tabloul principal fiind și Jaqueline Cristian.

Ana Bogdan

Credit imagine: Getty Images

Ana Bogdan a ratat în această seară calificarea în turul 2 al turneului WTA 1000 de la Madrid. Românca de pe locul 64 WTA a fost învinsă în 3 seturi de Xiyu Wang (locul 52 WTA), scor 7-6 (5), 6-7 (4), , după două ore și .. minute de joc.
Sportiva din China, care cochetează cu revenirea între primele 50 din lume și care are două finale jucate în ultimul an, a avut un început foarte bun de meci, reușind să conducă cu 3-0 și 5-1.
Ulterior, Ana Bogdan a intrat în joc și a reușit să revină și să egaleze, scor 5-5, trimițând setul în tiebreak, acolo unde s-a impus cu 7-5.
În setul 2, Wang a preluat din nou conducerea pe tabelă încă din primele game-uri, având 2-0 și 3-1, dar românca a reușit încă o dată să revină, după ce a legat 3 game-uri consecutive.
Jocul s-a echilibrat, iar cele două sportive și-au împărțit următoarele game-uri. Ana Bogdan a avut ocazia de a închide setul la scorul de 6-4, dar chinezoaica i-a anulat o minge de meci și a reușit apoi să trimită setul secund într-un tiebreak pe care l-a câștigat cu 7-4.
Duelul a ajuns, astfel, în setul decisiv, unde românca a părut să nu se mai regăsească. Wang a condus cu 4-0 înainte ca Ana să-și adjudece primul game, iar diferența de pe tabelă nu a mai putut fi recuperată de sportiva noastră, care a fost învinsă, scor 6-2.
După victoria în fața Anei Bogdan, sportiva din China se va duela, în turul secund al competiției din capitala Spaniei, cu Iga Swiatek, liderul mondial.
Citește și:

3 românce au rămas pe tabloul principal la Madrid

După eliminarea din competiție a Anei Bogdan, în turul 2 al turneului WTA 1000 de la Madrid se mai află două reprezentante ale României.
Este vorba despre Sorana Cîrstea, care va debuta în competiție în această fază, beneficiind de statutul de cap de serie, și Irina Begu, care a obținut calificarea în această după-amiază, după ce a învins-o în două seturi pe Linda Fruhvirtova.
Sorana Cîrstea, favorita nr. 27, va juca în turul 2 cu Alexandra Eala (locul 170 WTA), care a trecut în manșa inaugurală de Lesia Tsurenko (locul 41 WTA), scor 2-6, 6-4, 6-4. Irina Begu o va înfrunta pe Madison Keys, favorita nr. 18 a competiției.
Pe tabloul principal al competiției din capitala Spaniei se mai află și Jaqueline Cristian, care a învins-o astăzi în calificări pe Daria Saville. Românca de pe locul 73 mondial va juca în primul tur împotriva Magdalenei Frech (locul 51 WTA).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo