Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, în turul trei la indian Wells, după o prestație remarcabilă contra Martei Kostyuk

Andrei Nicolae

Actualizat 09/10/2021 la 01:21 GMT+3

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Indian Wells, după ce a trecut în 2 seturi de Marta Kostyuk, scor 7-6 (2), 6-1.

Simona Halep și Gabriela Ruse au fost eliminate în proba de dublu în optimile turneului de la Indian Wells

Credit imagine: Getty Images

După ce Sorana Cîrstea a devenit prima reprezentantă a României care a avansat în turul 3 la Indian Wells, Simona Halep a făcut și ea un meci foarte bun împotriva Martei Kostyuk și a obținut calificarea în runda următoare.
Ucraineanca a început mai bine partida și a condus cu 3-1 în primul set, dar Simona a echilibrat apoi jocul și a revenit pe tabelă. Prima manșă s-a decis în tie-break, iar experiența Simonei s-a văzut, constănțeanca impunându-se cu 7-2.
Cu moralul crescut, sportiva noastră a început ideal setul secund și s-a desprins repede la 3-0. Ulterior, ucrainianca și-a câștigat serviciul, dar Simona a reușit o nouă serie de 3 game-uri consecutive, impunându-se în final cu 7-6 (2), 6-1, la capătul unui meci de o oră și 33 de minute.
Așadar, Simona Halep a început cu dreptul turneul de la Indian Wells, pe care l-a câștigat în urmă cu 6 ani, după o finală cu Jelena Jankovic.
În turul 3, Simona Halep ar putea da peste Emma Răducanu (22 WTA), dacă aceasta o va învinge în această noapte pe Aliaksandra Sasnovich (100 WTA).
Tot astăzi va juca și Irina Begu (61 WTA) în turul secund al turneului din Statele Unite, unde o va întâlni pe elvețianca Jil Belen Teichmann (39 WTA).

Simona Halep - Marta Kostyuk LIVE TEXT

Setul 2
  • 6-1 / Simona Halep a reușit un break, iar apoi a închis partida pe propriul serviciu.
  • 4-1 / Simona continuă să conducă ostilitățile pe teren și se apropie la numai 2 game-uri de victorie.
  • 2-0 / Simona a început perfect setul secund și după ce și-a câștigat serviciul în start, a reușit breaku-ul.
Setul 1
  • 7-6 / Simona și-a fructificat experiența mai mare și a câștigat primul set, după 7-2 în tie-break.
  • 6-6 / Cele 2 jucătoare au fost mult mai sigure la serviciu în ultimele game-uri și primul set se va devide în tie-break
  • 4-4 / Egalitatea persistă în primul set, după ce ambele jucătoare și-au făcut serviciul.
  • 3-3 / Simona câștigă și ea 2 game-uri consecutive și egalează situația pe tabelă.
  • 1-3 / Ucraineanca face un nou break și de această dată și-l confirmă, luând avans pe tabelă.
  • 1-1 / Simona reușește repede rebreak-ul.
  • 0-1 / Ucraineanca a câștigat un prim game extrem de echilibrat, în care Simona a avut 2 mingi de break.
Simona Halep revine pe terenul de tenis în această seară, în turul 2 la Indian Wells, după o absență de aproximativ 5 săptămâni. În fața româncei va sta Marta Kostyuk (Ucraina), o jucătoare în vârstă de 19 ani.
Dacă reprezentanta României a avut bye în turul inaugural, sportiva din Ucraina a eliminat-o pe Shuai Zhang în primul tur, la capătul unui meci care a durat o oră și 34 de minute: 6-3, 1-6, 6-2. Marta Kostyuk este pe locul 58 mondial și nu are vreo performanță ieșită din comun până la această oră.
Înainte de Indian Wells, adversara Simonei Halep a înregistrat trei înfrângeri, în această serie negativă având și un eșec cu Maria Sakkari în primul tur la US Open.
La începutul anului, Marta Kostyuk era clasată pe locul 113 WTA. Iar cel mai important rezultat a însemnat un succes cu Garbine Muguruza, în primul tur la Roland Garros. A fost și singura adversară din Top 10 pe care a învins-o în acest an. La French Open, ucraineanca a ajuns până în optimile de finală. Iar până atunci, a jucat două semifinale la Abu Dhabi și Istanbul.

Simona Halep ia startul la Indian Wells, după ora 22:30, într-o partidă cu Marta Kostyuk

Marta Kostyuk este o sportivă în ascensiune, dar Simona Halep nu ar trebui în mod normal să întâmpine probleme în a câștiga acest joc. Româna își propune să revină în viitorul apropiat în Top 10, iar Indian Wells poate reprezenta un punct de plecare. Simona a câștigat turneul american în 2015, astfel că are soluția către un drum cât mai lung și cu această ocazie. În urmă cu 6 ani a învins-o în finală pe Jelena Jankovic, scor 2-6, 7-5, 6-4.
Specialiștii se așteaptă ca Simona să treacă de acest joc, la fel ca și Emma Răducanu de Aliaksandra Sasnovich. În acest caz, în turul următor putem avea un meci de senzație, așteptat de toată lumea, Simona vs Emma.
"Tragerea la sorți pentru Indian Wells poate aduce față în față două câștigătoare de Grand Slam - Simona Halep și Emma Răducanu - încă din turul 3. Toți ochii vor fi pe această posibilă dispută, cele două urmând a fi adversare pentru prima dată, dacă vor trece de duelurile din turul secund. Răducanu își va face debutul la Indian Wells, întorcându-se în SUA pentru prima oară de la momentul în care a luat pe sus lumea tenisului, impunându-se la US Open. Clasată pe 150 WTA în acel moment, Răducanu a devenit prima jucătoare venită din calificări care câștigă un turneu de Grand Slam. Grație acelei performanțe, Emma se află acum pe locul 22 în lume", a notat site-ul oficial al WTA.
Marta Kostyuk
Până atunci, să spunem că Simona Halep și Marta Kostyuk se înfruntă în premieră. Iar jocul ar urma să se desfășoare după ora 22:30.
Tot azi, la Indian Wells, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Misaki Doi, de la ora 21:00, iar Irina Begu o va înfrunta după miezul nopții pe Jil Belen Teichmann. Emma Răducanu va intra pe teren în jurul orei 04:00 (ora României) cu Aliaksandra Sasnovich.
În paralele se joacă meciuri și în turneul masculin, transmis în direct pe canalele Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo