Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Duelul Cîrstea - Halep, prefațat de 3 voci din tenis! "E prima dată când nu pornește ca mare favorită"

Bianca Dumitru

Publicat 15/03/2022 la 11:26 GMT+2

Astăzi, Sorana Cîrstea și Simona Halep se vor înfrunta în optimile Indian Wells, unde s-au calificat după ce le-au învins pe Anna Kalinskaya, respectiv Cori Gauff. Trei voci din tenisul românesc au prefațat duelul, explicând cine este favorită și care sunt punctele forte ale fiecăreia dintre ele.

Sorana Cîrstea - Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

La începutul acestei săptămâni, Simona Halep și Sorana Cîrstea au obținut calificarea în optimile de finală ale Indian Wells, după ce le-au învins pe Cori Gauff, scor 6-3, 6-4, respectiv Anna Kalinskaya, scor 7-5, 1-6, 0-6.
Cele două românce aflate pe locurile 26 și 27 WTA se vor înfrunta astăzi pentru un loc în sferturile de finală ale competiției, acesta urmând a fi primul meci direct după 12 ani, o partidă care are o miză uriașă.
Înaintea duelului, Dragoș Suciu și Cristi Mândru, comentatori Eurosport, dar și Sorin Popescu, fostul medic al echipelor de Fed Cup și Cupa Davis ale României, au vorbit despre cele două sportive, explicând care sunt avantajele fiecăreia dintre ele și cine are cele mai mari șanse de a obține calificarea în faza următoare la Indian Wells.
Dragoș Suciu a spus că partida dintre Sorana Cîrstea și Simona Halep este una de neratat mai ales pentru că va decide și cine va fi cel mai bine clasată jucătoare de tenis din România.
"E prima dată când se pune această problemă, a posturii de cea mai bună jucătoare din România, un titlu pe care Simona l-a deținut pe bună dreptate din 2013. E clar că pentru a se ajunge la un asemenea moment a fost nevoie ca Sorana să joace, probabil, cel mai bun tenis din carieră și nu din acest sezon, ci de vreun an și jumătate, și ca Simona să aibă rezultate ceva mai modeste, mai fluctuante, dând impresia că din punct de vedere sportiv nu s-a refăcut după acea accidentare suferită anul trecut la Roma.
Va fi un meci de neratat, e incredibil că încă avem confruntări la nivel înalt în turnee importante, dar din toate punctele de vedere cred că plusul e în continuare la Simona Halep și că ea se va impune", a declarat Suciu.
Cine se va impune în meciul din optimi de la Indian Wells?
Citește și:

"E prima dată când Simona Halep nu pornește ca mare favorită"

La rândul său, Cristi Mândru a explicat de ce Halep nu mai pornește ca mare favorită în fața unei compatrioate, deși fostul lider mondial are victorii pe linie în fața româncelor în ultimii 12 ani. Comentatorul a vorbit și despre forma bună în care se află Sorana Cîrstea, punctând că învingătoare va ieși cea care va reuși să-și impună stilul.
"Supremația Simonei în fața româncelor este arhicunoscută. Cred că e și ceva mistic în felul în care jucătoarele noastre se subvalorifică atunci când o au adversară peste fileu.
Dar mai cred că e pentru prima oară după mult timp când Halep nu pornește mare favorită, ci doar favorită în fața unei compatrioate. Sorana e pe un val de încredere după rezultatele bune din acest an.
Simona, în schimb, traversează o perioadă de tranziție, de căutări ale jocului ei și am văzut-o având probleme, negăsind soluții și chiar pierzând la jucătoare cu stilul Soranei, care lovesc mingea tare și domină jocul din spatele terenului.
Contre și variație la Simona versus agresivitate permanentă, uneori chiar riscantă la Sorana... Cred că Halep rămâne cu prima șansă și prevăd o partidă echilibrată, decisă de abilitatea celor două în a-și impune stilul", a spus Mândru.
picture

Simona Halep - Sorana Cîrstea, duelul de 5 stele al optimilor de finală de la Indian Wells 2022

Sorana Cîrstea - Simona Halep, de la ora 20:00, în optimile Indian Wells

Fostul medic al echipelor României de Fed Cup și Cupa Davis, Sorin Popescu, a prefațat duelul din optimile Indian Wells, menționând că palmaresul care îi este favorabil Soranei Cîrstea nu va conta prea mult, singura șansa ca aceasta să o învingă pe Simona Halep depinzând de greșelile pe care fostul lider mondial va fi forțată să le facă.
"Ca joc, este o antiteză, una este de totul sau nimic, cealaltă câștigă prin constanță și prin presiunea permanentă pe care o pune dând o minge în plus. Aici se va lupta, pe planul tactic, însă cea mai bună tactică este ce știi tu mai bine să joci, apoi te adaptezi adversarului dacă ai și alte variante strategice.
Sorana și-a mai moderat jocul, nu mai este atât de violentă în execuții, dar răbdarea arătată în ultima vreme vine din experiență și încredere. Simona este însă greu de bătut, trebuie să-i faci punct, s-o obligi să greșească.
Poate doar în mintea lor să persiste o amintire a palmaresului favorabil Soranei și să conteze în vreun moment psihologic, dar 60-65% e favorită Simona. Va fi interesant, depinde de conjunctură", a adăugat Sorin Popescu, citat de GSP.
Meciul din optimile Indian Wells dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea este programat în această seară, de la ora 20:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo