Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep - Sorana Cîrstea, partidă cu miză uriașă, la Indian Wells

Cristian Mihală

Publicat 14/03/2022 la 11:28 GMT+2

Simona Halep - Sorana Cîrstea este marele duel pentru sferturile de finală de la Indian Wells. Confruntarea din California are o miză imensă din mai multe puncte de vedere.

Halep - Cîrstea, în optimile Indian Wells 2022

Credit imagine: Eurosport

Jucătoarele române de tenis Simona Halep şi Sorana Cîrstea se vor înfrunta în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Indian Wells, după ce au reuşit să câştige meciurile disputate duminică în turul al treilea al competiţiei din Statele Unite, dotată cu premii totale de 8.584.055. Halep (30 ani, numărul 26 WTA), campioană la Indian Wells în 2015, a dispus cu 6-3, 6-4 de tânăra jucătoare americană Cori "Coco" Gauff (17 WTA), care a împlinit duminică 18 ani. Aceasta este a doua victorie în tot atâtea confruntări cu reprezentanta Statelor Unite pentru Simona Halep, care speră să acceadă pentru a cincea oară în cariera sa în sferturile de finală la turneul californian.
Următoarea sa adversară va fi Sorana Cîrstea (31 ani, numărul 27 WTA), care a dispus la rândul ei, cu 5-7, 6-1, 6-0 de rusoaica Ana Kalinskaia (23 ani, 90 WTA), după două ore şi 22 de minute. Cîrstea a reuşit să câştige ultimele 12 gameuri ale meciului, după ce adversara sa a avut 1-0 în setul secund.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep vs Sorana Cîrstea, la Indian Wells. Învingătoarea va fi cel mai bine clasată româncă

Înainte de turneul din California, cele două reprezentante ale noastre erau vecine de clasament în WTA, ocupând pozițiile 26, repsectiv 27.
După aproape un deceniu, Halep ar putea să nu mai fie "racheta numărul unu" a României, în cazul în care este învinsă de Sori. Cu un succes marți seară, Cîrstea ar acumula 1960 de puncte, în timp ce Halep ar rămâne cu 1952, cât are garantat după calificarea în optimi.
Locul în clasament este extrem de important atât din punct de vedere al orgoliului personal, dar mai ales pentru turneele care vor urma. Să ai statutul de cap de serie te scutește de primul tur la multe turnee și îți oferă adversare abordabile în primele faze ale competițiilor.
Pe lângă poziția din WTA, miza financiară este de asemenea una extrem de importantă. Indian Wells e unul dintre cele mai bogate turnee în termeni de premii, astfel că saltul de la optime de finală la sfert e unul important. Halep şi Cîrstea şi-au asigurat fiecare 94.575 de dolari, dar calificarea în sferturi îi va aduce câștigătoarei disputei 179.940 dolari.

Șansă excelentă pentru Halep sau Cîrstea să ajungă departe în turneu

Fără îndoială, Simona Halep pleacă la drum în orice turneu cu un singur gând: să câștige competiția. Doar că ultimele evoluții și accidentarea de anul trecut au făcut-o să coboare mult în clasament și să aibă partide foarte grele încă de la început, în majoritatea turneelor. În ceea ce o privește pe Cîrstea care e în premieră în optimile Indian Wells, ea are o șansă istorică să ajungă extrem de departe la un turneu WTA Premier Mandatory.
Asta pentru că Indian Wells pare ideal din punct de vedere al posibilității accederii către fazele finale. Ash Bart, liderul mondial, anunțat din timp că o accidentare nu îi va permite să fie prezentă la Indian Wells și Miami, pentru ca apoi ocupanta poziției secunde în ierarhie, Barbora Krejcikova (trasă la sorți pe partea de tablou a Simonei Halep) să se retragă și ea, în urma unor probleme la cot.
Turul secund de la competiția desfășurată în California a dus la eliminarea a 10 capi de serie, în frunte cu Aryna Sabalenka, favorita doi. Pe lângă sportiva din Belarus, au mai părăsit competiția alte nume mari: Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Elina Svitolina, Ons Jabeur, Jelena Ostapenko, Jessica Pegula, Alize Cornet, Tamara Zidansek, Belinda Bencic.
În consecință, sportivele noastre au în față un sfert abordabil, câștigătoarea din duelul direct urmând să dea piept în sferturile de finală cu învingătoarea din duelul Martic - Samsonova. O astfel de adversară într-un sfert la un asemenea turneu e un adevărat "cadou", în teorie.
Va fi o mare provocare pentru mine, dar este doar un alt meci. Sunt obișnuită să joc cu româncele. Desigur, va fi un meci greu pentru că este o jucătoare grozavă. Aștept cu nerăbdare ziua liberă și după mă voi gândi la partida următoare | Simona Halep
Cele două românce s-au întâlnit ultima oară în circuitul feminin în urmă cu 12 ani, în calificările turneului de la Cincinnati (SUA). Cîrstea conduce cu 2-1 în întâlnirile directe cu Halep.
Meciul din optimile Indian Wells dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea este programat marți, 15 martie, ora partidei urmând a fi anunțată în această noapte, de organizatori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo