Iga Swiatek este noua campioană de la Indian Wells, după ce a trecut în finala turneului din California de Maria Sakkari, în două seturi, scor 6-4, 6-1. Poloneza are 11 victorii în evenimentele WTA 1000 din acest an, iar la începutul acestei săptămâni a urcat pe locul 2 în clasamentul mondial.
După victoria de la Indian Wells, Swiatek, care a eliminat-o în semifinalele competiției din California pe Simona Halep, a spus că nu se aștepta la asta și că nu îi vine să creadă că a ajuns pe o poziție atât de apropiată de cea de lider.
Roland Garros
Mesajul Igăi Swiatek după prima victorie de la Roland Garros! Ce a scris pe camera de filmat
23/05/2022 LA 11:44
"La începutul turneului, nici nu m-am gândit că aș putea să câștig, sincer. Desigur, trebuie să crezi în tine, dar eu sunt o persoană realistă. A câștiga aici după ce am jucat atât de bine la Doha îmi dă multă încredere și un fel de convingere că pot face o treabă bună.
Nu m-am considera o sportivă care este gata să joace două turnee la rând și să le câștige. Cu siguranță că munca grea dă roade.
Locul 2 mondial pare ceva destul de suprarealist. Trebuie să mă uit la clasament și trebuie să verific ierarhia de una singură, să văd cu ochii mei. În acest moment, este prea dificil să descriu ce înseamnă pentru mine, sincer.
Cu siguranță vreau să merg mai sus pentru că simt că pot să ajung mai departe. Locul 1 este din ce în ce mai aproape", a declarat Iga Swiatek, la conferința de presă de după finala de la Indian Wells.
Citește și:
Duminică, poloneza de 20 de ani a câștigat al doilea turneu de 1000 de puncte consecutiv, după ce se impusese și la Doha, după o finală cu Anett Kontaveit. Astfel, Swiatek a devenit a doua sportivă din Polonia care a reușit așa ceva de-a lungul timpului, după Agnieszka Radwanska.
Titlul de la Indian Wells este al 5-lea trofeu câștigat în carieră de sportiva din Polonia, care demonstrează că este o jucătoare de turnee mari. Din cele 5 titluri, unul este de Grand Slam (Rolland Garros 2020), 3 din categoria WTA 1000 (Roma 2021, Doha și Indian Wells 2022) și unul din categoria WTA 500 (Adelaide 2021).
Roland Garros
Iga Swiatek, start lansat la Roland Garros! Liderul mondial a cedat doar 2 game-uri cu Tsurenko
23/05/2022 LA 11:20
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
20/05/2022 LA 08:13