Nadal, numărul 4 mondial, care vizează un al patrulea titlu consecutiv, după ce a câştigat turneul de la Melbourne, Openul Australiei, unde a devenit recordmanul de titluri de Mare Şlem (21), şi turneul de la Acapulco, a trecut în turul secund de americanul Sebastian Korda (38 ATP), cu 6-2, 1-6, 7-6 (7/3), după aproape două ore şi jumătate.
Disputa a fost una dramatică, americanul evoluând fantastic preț de aproape două seturi. După 6-1 în manșa secundă, Korda s-a desprins la 5-2 în decisiv și nu părea că mai poate pierde meciul. Dar în față a fost uriașul Rafa Nadal, sportiv care nu cedează niciodată, indiferent de scor. La final, ibericul a fost întrebat cum a reușit această revenire miraculoasă, iar răspunsul oferit e catalogat de Marca drept "lecție de predat în toate școlile din Spania".
"Singurul lucru pe care îl pot spune este că, dacă oamenii cred că am încredere 100% în mine în toate momentele, se înșală. Nu am acea incredibilă încredere încât să spun la 5-2 pentru adversar "o să întorc meciul". Nu. Dar, în mintea mea, cred că merită să încerc. Știu că uneori este imposibil, dar încerc să fac tot ce depinde de mine ca rivalul să nu câștige. Nu-l ajut să câștige, mă concentrez pe fiecare punct. Încerc doar să îi fac viața grea, să mă agăț de fiecare punct. Poate că din 100 de astfel de meciuri, pierd 90. Dar, dacă nu încerc, le voi pierde pe toate 100. Poți câștiga 10% din confruntări astfel și asta încerc să fac, chiar dacă sunt conștient că șansele nu sunt de partea mea", a spus Nadal la final.
Roland Garros
Rafa Nadal, nemulțumit de organizatorii de la Roland Garros! Ce reproș are super-campionul spaniol
ACUM 14 ORE
În faza următoare a competiţiei, Nadal îl va întâlni pe britanicul Daniel Evans.
CITEȘTE ȘI:
NAOMI OSAKA A EXPLICAT DE CE A IZBUCNIT ÎN PLÂNS: "DACĂ N-AȚI VĂZUT ACEL VIDEOCLIP, UITAȚI-VĂ LA EL"

Nadal s-a retras de la Miami

Rafa Nadal nu va evolua la al doilea turneu pe hard din SUA, care urmează imediat după Indian Wells. Înainte de duelul cu americanul Korda, de aseară, "Matadorul" anunțase că nu va putea fi la startul turneului care debutează, în direct pe Eurosport, pe 21 martie.
Câștigătorul de la Australian Open a explicat că nu vrea să forțeze, în contextul în care se luptă de atât de mulți ani cu accidentarea la picior, generată de sindromul Muller-Weiss.
"Toată lumea ştie de problemele pe care le am la picior. Am nevoie să găsesc cel mai bun echilibru în programul meu, pentru a continua să progresez. Dacă fac eforturi suplimentare, atunci ar putea fi finalul pentru mine", a spus Nadal.
Pentru Rafa, după Indian Wells, toate eforturile se vor concentra spre pregătirea sezonului de zgură, suprafața lui favorită. Marele obiectiv e, evident, Roland Garros, unde cel mai titrat jucător din istorie are șansa să își extindă numărul de Grand Slamuri la 22.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | S-au terminat toate meciurile din turul 3! Cum arată tablourile optimilor
ACUM 17 ORE
Roland-Garros
Moment adorabil la Roland Garros. Cum a fost surprins Rafael Nadal după interviul cu Marion Bartoli
IERI LA 17:00