Jucătoarea niponă Naomi Osaka, confruntată cu probleme de anxietate mentală, a fost eliminată din turul secund al turneului de tenis WTA 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8.584.055 de dolari, după ce a fost învinsă sâmbătă de rusoaica Veronika Kudermetova (21 WTA), cu 6-0, 6-4.
"Naomi, tu eşti o nulitate!", s-a auzit din tribune la un moment dat, iar japoneza nu şi-a putut ascunde frustrarea, aşezându-se pe scaunul său pentru schimbarea terenului. La finalul partidei, ea a izbucnit din nou în lacrimi şi cu greu s-a putut exprima.
La conferința de presă de după partidă, Osaka a explicat de ce a cedat nervos: și-a amintit de modul în care au fost tratate surorile Williams în urmă cu 20 de ani, tot la Indian Wells.
Roland Garros
Naomi Osaka nu știe dacă merge la Wimbledon, după eliminarea în turul 1 la Roland Garros: "E haos"
ACUM O ORĂ
"Sincer, mi s-au mai strigat diferite lucruri în trecut, din tribune, și nu m-a deranjat. Dar acum s-a întâmplat aici, la Indian Wells, unde Venus și Serena au fost huiduite. Dacă nu ați văzut niciodată acel videoclip, uitați-vă la el. Nu știu din ce motiv, dar m-am gândit imediat la acel moment. Încerc să nu plâng (n.r. în conferință). Vreau doar să vă mulțumesc și să o felicit pe Veronica pentru victorie. Mulțumesc", a spus Osaka după partida din turul secund de la Indian Wells.
CITEȘTE ȘI:
FOSTA ELEVĂ A LUI DARREN CAHILL A CLACAT LA O ZI DISTANȚĂ DUPĂ CE AUSTRALIANUL A RUPT COLABORAREA

Surorile Williams, huiduite acum 20 de ani, la Indian Wells

Controversa la care a făcut referire Naomi Osaka a avut loc în urmă cu fix 20 de ani, la Indian Wells.
Cele două surori Williams trebuiau să se întâlnească în semifinalele turneului din California, dar Venus a anunțat, cu 20 de minute înainte de partidă, că nu poate juca, din cauza unei accidentări. Apoi, când aceasta și-a făcut apariția în tribune la finala Serenei, alături de Richard Williams, a fost întâmpinată cu huiduieli.
La vremea respectivă se specula că tatăl surorilor Williams dictează cine și unde să câștige, favorizând-o în special pe mezină, lucru care nu a fost niciodată demonstrat și care nu a avut acoperire. Totuși, fanii au avut senzația că s-au făcut jocurile pentru Serena, și au taxat familia Williams în consecință.
Ulterior, Serena și Venus au boicotat, în formă de protest, timp de 14 ani turneul californian. În 2009, când și-a lansat una din cărțile autobiografice, mezina familiei a detaliat acel episod.
"Ce m-a frapat a fost că nu au fost huiduieli izolate, dintr-un singur sector, veneau din toate părțile. Nimic comparabil nu mi s-a întâmplat vreodată. Simțeam cum toată acea energie negativă mă apasă și nu știam ce să fac", spunea Serena, pentru ca apoi să spună că, din punctul ei de vedere, acea descătușare de furie a avut caracter rasist.
Roland Garros
Amanda Anisimova, victorie muncită cu Naomi Osaka! Japoneza, OUT în primul tur de la Roland Garros
ACUM 3 ORE
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35