Amanda Anisimova s-a retras în mijlocul partidei cu Leylah Fernandez din turul al doilea de la Indian Wells (6-2, 6-7), la doar câteva minute după ce a ratat patru mingi de meci!
Jucătoarea în vârstă de 20 de ani a avut parte de o criză din punct de vedere mental la sfârșitul setului doi, câștigat de adversara ei în tie-break cu scorul de 7-0!
Potrivit Fox Sports, comentatorii TV din Statele Unite au spus că sunt îngrijorați de sănătatea mintală a jucătoarei, la doar o zi după ce Darren Cahill a întrerupt brusc colaborarea. Fostul antrenor al Simonei Halep a motivat această despărțire prin prisma faptului că se luptă în special cu regulile dure de carantină în Australia, în urma călătoriilor.
BNP Paribas Open
Iga Swiatek visează la locul 1 WTA după victoria de la Indian Wells! "E din ce în ce mai aproape"
21/03/2022 LA 15:16
Anisimova era într-o formă spectaculoasă, câștigând evenimentul demonstrativ de la Indian Wells - Cupa Eisenhower. Și a avut un prim set solid cu Leylah Fernandez, câștigat cu scorul de 6-2.

Fosta elevă a lui Darren Cahilla fost o altă persoană la finalul setului doi

Amanda a fost însă o persoană cu totul diferită la finalul setului doi, când s-a grăbit să părăsească terenul, înainte ca arbitrul de scaun să poată cere chiar și un medic să o îngrijească pe teren.
A existat un moment de confuzie extremă când Anisimova s-a îndreptat spre scaunul arbitrului, după ce a pierdut tie-break-ul la zero. Oficialul i-a cerut jucătoarei să aștepte un oficial medical al turneului. Dar Amanda nu a ținut cont de acest sfat și a s-a îndreptat spre vestiare, spre suprinderea arbitrului:
"Amanda, te rog, așteaptă supervizorul, mulțumesc."
Apoi, arbitrul a vorbit prin stația radio:
"Amanda vrea să se retragă, spune că este foarte bolnavă, vă rog să veniți la teren cât mai repede posibil".
Dar între timp jucătoarea a părăsit terenul. Arbitrul s-a întors apoi către Fernandez și i-a comunicat:
" OK, Leylah, s-a terminat!".
WTA a confirmat după meci că motivul oficial al retragerii jucătoarei a fost unul medical.
"Când Amanda mi-a spus că este bolnavă, primul lucru care mi-a venit în minte a fost speranța că ea se simte mai bine și să putem avea un alt meci ca acesta", a declarat Leylah Fernandez după meci.
BNP Paribas Open
Simona Halep, salt important în clasamentul WTA, dar și în cel pentru Turneul Campioanelor
21/03/2022 LA 07:16
BNP Paribas Open
Iga Swiatek e campioană la Indian Wells! Poloneza s-a impus în minimum de seturi cu Maria Sakkari
20/03/2022 LA 21:31