Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, favorită să o învingă pe Sorana Cîrstea! Ce cote au pentru duelul din optimile Indian Wells

Bianca Dumitru

Actualizat 14/03/2022 la 14:07 GMT+2

Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au calificat în această noapte în optimile de finală ale Indian Wells, după ce le-au învins pe Cori Gauff, respectiv Anna Kalinskaya. Cele două se vor înfrunta pentru un loc în sferturi, iar Halep este favorita caselor de pariuri pentru o victorie.

Halep Cîrstea

Credit imagine: Eurosport

În această noapte, Simona Halep și Sorana Cîrstea au obținut calificarea în optimile de finală ale Indian Wells, cele două sportive aflate pe locurile 26 și 27 WTA urmând a se înfrunta pentru un loc în sferturile competiției.
Va fi primul meci între Cîrstea și Halep după 12 ani, iar aceasta din urmă a spus după meciul cu Cori Gauff că se așteaptă la o partidă dificilă.
Cu toate astea, casele de pariuri sunt convinse că Sorana Cîrstea nu îi va pune mari probleme fostului lider mondial. Potrivit bookmaker-ilor, Simona Halep are cote cuprinse între 1,28 și 1,32 pentru accederea în sferturile de finală la Indian Wells, în timp ce Sorana Cîrstea este cotată între 3,80 și 3,85 pentru o victorie.
De altfel, Simona Halep este considerată una dintre sportivele cu cele mai mari șanse la câștigarea trofeului. După meciul din 16-imile Indian Wells, românca este favorita nr. 2, fiind depășită doar de Iga Swiatek, ocupanta locului 4 WTA.
Citește și:

SIMONA HALEP VS SORANA CÎRSTEA ÎN OPTIMILE INDIAN WELLS

Înainte de turneul din California, cele două reprezentante ale noastre erau vecine de clasament în WTA, ocupând pozițiile 26, respectiv 27.
După aproape un deceniu, Halep ar putea să nu mai fie "racheta numărul 1" a României, în cazul în care este învinsă de Sori. Cu un succes marți seară, Cîrstea ar acumula 1.960 de puncte, în timp ce Halep ar rămâne cu 1.952, cât are garantat după calificarea în optimi.
Fără îndoială, Simona Halep pleacă la drum în orice turneu cu un singur gând: să câștige competiția. Doar că ultimele evoluții și accidentarea de anul trecut au făcut-o să coboare mult în clasament și să aibă partide foarte grele încă de la început, în majoritatea turneelor. În ceea ce o privește pe Cîrstea care e în premieră în optimile Indian Wells, ea are o șansă istorică să ajungă extrem de departe la un turneu WTA Premier Mandatory.
Asta pentru că Indian Wells pare ideal din punct de vedere al posibilității accederii către fazele finale. Ash Bart, liderul mondial, a anunțat din timp că o accidentare nu îi va permite să fie prezentă la Indian Wells și Miami, pentru ca apoi ocupanta poziției secunde în ierarhie, Barbora Krejcikova (trasă la sorți pe partea de tablou a Simonei Halep) să se retragă și ea, în urma unor probleme la cot.
Turul secund de la competiția desfășurată în California a dus la eliminarea a 10 capi de serie, în frunte cu Aryna Sabalenka, favorita doi. Pe lângă sportiva din Belarus, au mai părăsit competiția alte nume mari: Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Elina Svitolina, Ons Jabeur, Jelena Ostapenko, Jessica Pegula, Alize Cornet, Tamara Zidansek, Belinda Bencic.
În consecință, sportivele noastre au în față un sfert abordabil, câștigătoarea din duelul direct urmând să dea piept în sferturile de finală cu învingătoarea din duelul Martic - Samsonova. O astfel de adversară într-un sfert la un asemenea turneu e un adevărat "cadou", în teorie.
Cele două românce s-au întâlnit ultima oară în circuitul feminin în urmă cu 12 ani, în calificările turneului de la Cincinnati (SUA). Cîrstea conduce cu 2-1 în întâlnirile directe cu Halep.
Meciul din optimile Indian Wells dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea este programat marți, 15 martie, ora partidei urmând a fi anunțată de organizatori în această noapte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo