Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep se oprește în semifinale la Indian Wells! Simo, învinsă la mare luptă de Iga Swiatek

Irina Aldea

Actualizat 19/03/2022 la 04:57 GMT+2

Simona Halep nu a reușit să treacă de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Indian Wells. Campioana noastră rămâne cu o competiție foarte bună în care a arătat un nivel de joc foarte bun, în ciuda problemelor fizice întâmpinate în meciul din semifinale.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

  • GAME, SET & MECI! Simona Halep a fost eliminată în semifinalele turneului de 1000 de puncte de la Indian Wells de cătra Iga Swiatek, cu scorul de (6) 6-7, 4-6, la capătul unui meci foarte disputat, în care poloneza a fost mai inspirată în momentele cheie și nu a cedat în niciun moment. De partea cealaltă, Simo, care a avut o mulțime de șanse, le-a risipit de cele mai multe ori prin greșeli neforțate, oferindu-i adversarei oportunități valoroase, de care poloneza a profitat. În plus, Simo a avut și probleme fizice în zona coapsei, în urma unui punct în care s-a întins după minge și a forțat. Deși a continuat să joace, acel moment a avut urmări serioase în jocul sportivei noastre.
  • 4-5. Simona comite mai multe erori la rând, iar Swiatek obține break-ul și va servi pentru calificarea în finală.
  • 4-4. Swiatek egalează la 4, iar presiunea se mută din nou în terenul Simonei.
  • 4-3. Swiatek obține imediat rebreak-ul.
  • 4-2. Iga Swiatek greșește, iar Simona Halep obține break-ul!
  • 3-2. Deși are probleme fizice, Simona preia conducerea în setul secund.
  • 2-2. Simona Halep obține rebreak-ul după un game de retur în care a insistat și a primit și puțin noroc din partea fileului.
  • 1-2. Iga Swiatek e prima jucătoare care obține break-ul în setul secund. Simona Halep a cerut intervenția echipei medicale.
  • 1-1. Iga Swiatek egalează la 1 în setul 2.
  • 1-0. Simona Halep își face serviciul în debutul setului secund.
  • Începe setul secund, cu Simona la serviciu.
  • (6) 6-7. Iga Swiatek câștigă primul set al semifinalei cu Simona Halep. Românca, vizibil frustrată, își trântește racheta de pământ și primește un code violation. Sportiva noastră a avut 6-4 și și 6-5 în tiebreak, dar poloneza a revenit fantastic de fiecare dată.
  • 6-6. Simona nu slăbește nici ea ritmul și avem parte de tiebreak în acest prim set.
  • 5-6. Swiatek reușește un game de serviciu foarte bun și e din nou la conducere. Simona va servi în continuare pentru a rămâne în primul set.
  • 5-5. Simona nu reușește să încheie setul, iar Iga Swiatek egalează la 5.
  • 5-4. SIMONAAAAA, CE PUNCT pentru a obține break-ul care-i poate aduce setul inaugural! Campioana noastră va servi în continuare pentru adjudecarea primei manșe.
  • 4-4. Simona Halep revine în primul set și egalează la 4.
  • 3-4. Simona Halep face rebreak-ul imediat și va servi în continuare pentru a egala la 4.
  • 2-4. Iga Swiatek obține primul break al meciului, un break la 0.
  • 2-3. Swiatek reușește și ea un game excelent pe propriul serviciu. Echilibru în debutul primei semifinale.
  • 2-2. Simona reușește un game de serviciu foarte bun și egalează la 2.
  • 1-2. Swiatek își face serviciul și e în continuare în față. Se păstrează echilibrul în debutul meciului.
  • 1-1. Simona Halep își face serviciul fără emoții, după câteva puncte pe care le-a dictat în totalitate.
  • 0-1. Swiatek pornește cu dreptul în acest meci. Poloneza își face serviciul, chiar dacă Halep a încercat să pună presiune încă din debutul partidei.
  • UPDATE / Simona Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească. Iga Swiatek începe meciul din semifinale la serviciu.
  • UPDATE / În câteva minute începe meciul mult așteptat, finala din semifinale: Simona Halep vs. Iga Swiatek la Indian Wells.
Știre inițială
Simona Halep i-a predat o adevărată lecție de tenis Petrei Martic, de care a trecut cu 6-1, 6-1, dar în semifinale cel mai probabil lucrurile vor sta total diferit. Pentru că între campioana noastră și ultimul act de la Indian Wells se află Iga Swiatek, numărul 4 mondial. Poloneza a spulberat-o pe Madison Keys, scor 6-1, 6-0 în sferturi, astfel că mulți văd disputa cu Halep drept adevărata finală a competiției.
Halep a ajuns la 15-3 în 2022, dar și Swiatek are cifre fantastice în acest an, având un raport victorii/înfrângeri de 18-3. Nicio altă sportivă din circuit nu a obținut mai multe succese în acest sezon decât poloneza. În aceste condiții, vorbim despre un duel între două dintre cele mai în formă tenisemne din circuit, astfel că vom avea parte de o semifinală de colecție. În această dimineață, oragnizatorii au anunțat ora partidei: Halep - Swiatek are loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora României 3:00.
CITEȘTE ȘI:

Halep - Swiatek, de la ora 3:00 dimineața. Ce spune Simo despre dispută

Simona Halep a prefațat duelul cu Iga Swiatek, românca anticipând o bătălie pe muchie de cuțit. Chiar dacă e de părere că poloneza joacă cel mai bun tenis al său, fosta câștigătoare de la Roland Garros și Wimbledo are încredere totală în jocul său.
"Va fi mai dificil, e foarte solidă, e constantă, va fi o bătălie grea. Am jucat doar pe zgură cred - ba nu, am jucat o dată și pe zgură -, dar acum va fi o nouă zi, o nouă luptă. Mă aștept la o dispută grea, cred că joacă cel mai bun tenis din viața ei. Dar sunt în semifinale, am încredere, voi încerca să fac cel mai bun meci al meu", a spus Halep la conferința de presă, pentru ca apoi, întrebată dacă i-a urmărit partidele polonezei la Indian Wells 2022: "Aici? Nu. Nu mă uit la meciurile din turneu, în general, nu îmi iau notiție. Încerc să mă relaxez, dar știu cât de puternică e Iga".

Halep - Swiatek, pentru un loc în finală. Pe cine avantajează condițiile de joc

Condițiile de la Indian Wells sunt pentru mulți destul de dificile, în contextul în care există aproape în permanență vântul specific deșertului californian. Simona Halep s-a adaptat mereu bine, iar terenurile lente au ajutat-o aproape întotdeauna să facă meciuri mari și să avanseze mult în turneu.
Cine va câștiga semifinala de la Indian Wells dintre Simona Halep și Iga Swiatek?
Întrebată cine va fi favorizată de condițiile de joc, în semifinale, Halep a spus: "Cred că cea care se va adapta mai bine la aceste condiții va avea un plus. Eu, personal, mereu am jucat bine aici, așa că îmi plac condițiile. Cred că dacă îți intri în ritm, poți obține un avantaj important".
Halep și Swiatek se vor confrunta pentru a patra oară în circuitul feminin de tenis. Sportiva noastră conduce cu 2-1, iar ultima lor confruntare a avut loc acum mai bine de un an, la Australian Open 2021, acolo unde Simo s-a impus în 3 seturi, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4. Celelalte două întâlniri directe au avut loc pe zgură, suprafață pe care ambele jucătoare se descurcă admirabil.
Confruntarea dintre Simona Halep și Iga Swiatek va avea loc vineri noapte, de la ora 3:00, și va fi acoperită în format LIVE TEXT de eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo