Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep și Iga Swiatek i-au "dat pe spate" pe jurnaliștii L'Equipe. Ce au remarcat francezii la româncă

Cristian Mihală

Publicat 17/03/2022 la 12:16 GMT+2

Simona Halep - Iga Swiatek este un duel așteptat de toți cu sufletul la gură. Jurnaliștii de la L'Equipe au acordat spații largi performanțelor celor două mari sportive, din sferturile Indian Wells.

Simona Halep, Indian Wells 2022

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep a fost ca un taifun în disputa cu Petra Martic, în sferturi, de care a trecut cu un categoric 6-1, 6-1. Jurnaliștii de la prestigiosul L'Equipe au fost impresionați în primul rând de serviciul sportivei noastre, iar statistica vine să confirme că fostul lider mondial a făcut un meci mare din acest punct de vedere: 75% la prima minge pusă în teren şi 81,8% procentaj de reuşită. Halep nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând cele trei mingi de break pe care şi le-a creat Martic. Simo a reuşit nu mai puţin de şapte gameuri la zero în acest meci. Halep, campioană la Indian Wells în 2015, a pierdut primul game al întâlnirii, dar a reuşit apoi o serie remarcabilă de nouă jocuri la rând.
"Simona Halep, câștigătoarea turneului în 2015, și Iga Swiatek, jucătoarea cel mai bine clasată rămasă în competiție, se vor înfrunta în semifinale la Indian Wells.
Cele două au avut parte de dispute similare în sferturi: nu au pierdut timpul pe teren pentru a ajunge în semifinalele de la Indian Wells unde se vor afla față în față. Românca a avut nevoie de mai puțin de o oră pentru a o elimina pe Petra Martic (6-1, 6-1). Ea a ajuns între ultimele patru la competiția din California pentru a patra oară în carieră.
Precisă în joc și la serviciu, fostul număr 1 mondial nu a fost niciodată pusă în dificultate de croată. A câștigat 55 de puncte, față de cele numai 21 ale croatei. Iga Swiatek s-a calificat și ea cu stil prin eliminarea lui Madison Keys (6-1, 6-0) în doar 57 de minute. Poloneza a defilat, după ce în cele trei meciuri anterioare a avut mereu nevoie de decisiv pentru a se impune. De data aceasta, Iga nu i-a dat nicio șansă adversarei ei din SUA", notează L'Equipe.
CITEȘTE ȘI:

Halep - Swiatek, la Indian Wells. Poloneza, față în față cu istoria

În ceea ce o privește pe Iga Swiatek, aceasta a ajuns la a 9-a victorie la rând, ultima care a învins-o fiind Jelena Ostapenko. Poloneza e cea mai tânără sportivă din ultimii 3 ani care să reușească o asemenea serie de victorii (de la Bianca Andreescu, în 2019).
https://twitter.com/OptaAce/status/1504279881265340420?t=fcrdMCJkRuaWsEJOdq7shw&s=19
Iga Swiatek va urca pe locul doi în clasamentul WTA aproape sigur, după Indian Wells, urmând să le depășească pe Sabalenka și Krejcikova. Doar dacă pierde cu Halep, iar Sakkari sau Badosa câștigă turneul, poloneza va rata să egaleze performanța Agnieszkăi Radwanska, cel mai bine clasată jucătoare din istoria Poloniei.
Confruntarea dintre Simona Halep și Iga Swiatek va avea loc vineri seară, organizatorii urmând a anunța în această noapte ora disputei.
picture

Simona Halep - Iga Swiatek, marea semifinală de la Indian Wells 2022

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo