Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Indian Wells 2023 | Thompson a ucis speranțele lui Tsitsipas de a urca pe primul loc în lume

Ion Alexandru

Actualizat 11/03/2023 la 08:29 GMT+2

Indian Wells 2023 | Australianul Jordan Thompson, numărul 87 ATP, a reușit marea surpriză a zilei în California. Thompson l-a eliminat pe favoritul al doilea, Stefano Tsitsipas l-a capătul unui meci superb de trei seturi. Grecul putea profita de interdicția lui Djokovic de a juca în SUA și urca pe prima poziție în clasamentul ATP.

ATP 1000 Indian Wells 2023 | Jordan Thompson îl învinge pe Stefanos Tsitsipas în turul 2

Jordan Thompson a surprins pe toată lumea cu victoria în fața lui Tsitsipas. Plecat ca mare favorit al meciului, grecul a cedat inițiativa în primul set, pe care l-a pierdut într-un tiebreak fără istoric. Thompson a pioerdut doar două puncte pe propriul serviciu în manșa inaugurală și s-a impus în tiebreak cu 7-0. Setul secund a fost o altă poveste. Tsitsipas și-a adus aminte de ce a venit la turneele de primăvară din SUA și a accelerat tempoul. Cu două succese la Indian Wells și Miami, "Sunshine double" cum le numesc americanii, grecul era în premieră numărul 1 în lume. Succesul din setul secund cu 6-4 i-a deschis larg porțile turului al treilea, dar Thompson a revenit miraculos. A fost ziua australianului de 28 de ani, care s-a impus după o bătălie epică. Setul al treilea s-a decis tot la tiebreak, dar în ciuda faptului că al doilea favorit de la Indian Wells a început cu un minibreak Thompson a avut rezerve de energie extraordinare și a câștigat.
După victoria cu 7-6 (0), 4-6, 7-6 (5), australianul s-a bucurat extraordinar.
"Nu pot să cred așa ceva. Este ireal! Idian Wells este turneul meu favorit și cred că mulți jucător iubesc să fie aici. Sunt foarte fericit. Este extraordinar" a spus imediat după succes Thompson.
Pentru el, este doar a doua victorie a carierei în fața unui jucător din top 10 ATP. Nimic nu anunța aceste eșec pentru grec. Tsitsipas se impuse în ambele meciuri dirrecte de până acum, la Washington în 2019 și la Wimbledon 2022.
Pentru Thompson, care a trecut în primul tur de Monfils urmează un duel foarte imprevizibil în turul trei. Venit din calificări, Alejandro Tabilo a provocat o altă mare surpriză, prin eliminarea americanului Cressy (favoritul 32).

Indian Wells 2023 | Ziua surprizelor pe tabloul masculin

Francezul Humbert, numărul 77 mondial, a obținut un succes greu de anticipat. Acesta l-a învins clar pe Denis Shapovalov, favorit 25 în deșertul californian. Humbert are deja 4-0 șa seturi la Indian Wells. În primul tur a trecut de Zapata Miralles, iar în turul doi s-a impus cu 7-5, 6-4 în fața lui Shapovalov. Berrettini a fost eliminat și el de către japonezukl Daniel, 6-7, 6-0, 3-6.
Indian Wells 2023 | Alte rezultate din turul doi
  • Zverev - Cachin 6-3 6-1
  • Ruusuvouri - Bautista 7-6, 6-2
  • Kubler - Dimitrov 2-6, 7-6, 3-0 (retras)
  • Norrie - Wu 6-2, 6-4
  • Ruud - Schwartzman 6-2, 6-3
  • Ivanshka - Van de Zandschulp 7-5, 3-2 (retras)
  • Garin - Nishioka 6-4, 6-0
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo