Iga Swiatek a suferit o înfrângere neașteptată în fața lui Alize Cornet în turul 3 de la Wimbledon, oprind seria uluitoare de victorii consecutive în circuit la 37. Pooneza nu și-a luat o vacanță prea lungă după acel eșec,, revenind în competiții mai repede decât alte jucătoare de top.
După ce în week-end-ul trecut a participat la un turneu caritabil la Cracovia, organizat chiar de ea în scopul ajutorării copiilor afectați de războiul din Ucraina, cea mai bună jucătoare a lumii a revenit pe teren și în competițiile oficiale.

Iga Swiatek va juca cu Gabriela Lee în turul doi la Varșovia

BNP Paribas Poland Open
Iga Swiatek, învinsă la ea acasă! Înfrângere total neașteptată pentru liderul mondial din WTA
29/07/2022 LA 18:01
Swiatek a debutat cu dreptul la turneul de casă de la Varșovia, trecând în minin de seturi de compatrioata Magdalena Frech, scor 6-2, 6-1, după numai o oră și 15 minute de joc. Iga este mare favorită la turneul din țara natală și cu siguranță are ambiția de a câștiga pentru prima dată un trofeu în fața propriilor fani.
În turul secund, adversara Igăi Swiatek va fi românca Gabriela Lee (fostă Talabă). Jucătoarea clasată pe locul 146 WTA a pierdut în ultimul tur al calificărilor în fața unei alte românce, Alexandra Ignatik-Cadanțu, dar a acces pe tabloul principal din postura de lucky-looser.
În primul tur, Gabriela a învins-o pe Raluca Șerban, o jucătoare cu origini românești care reprezintă Cipru. Românca s-a impus la capătul unui meci de două ore și 41 de minute, scor 3-6, 6-2, 7-5. Pentru Gabriela, obișnuită a circuitului ITF, aceasta a fost prima victorie pe tabloul principal al unui turneu WTA din 2022. De altfel, aceasta a mai ajuns pe tablou la un singur turneu în acest sezon, la Charleston, unde a pierdut în primul tur.
Evident, Iga Swiatek are toate șansele să o învingă pe româncă, însă aceasta trebuie să se bucure de oportunitatea de a-și măsura forțele cu cea mai bună jucătoare a lumii.
La competiția din capitala Poloniei este încă în concurs și Ana Bogdan, care s-a calificat deja în sferturile de finală, după ce a trecut azi în turul secund de Katerina Siniakova cu 6-0, 6-4, după o oră și 8 minute de joc. Pentru un loc în semifinale, Ana o va întâlni pe câștigătoarea partidei dintre Nadia Podoroska (211 WTA) și Laura Pigossi (113 WTA).
BNP Paribas Poland Open
Iga Swiatek, calificare fără emoții în sferturile de la Varșovia, după meciul contra Gabrielei Lee
28/07/2022 LA 15:17
Tenis
Iga Swiatek, învinsă de Radwanska în meciul caritabil pentru Ucraina! Svitolina, pe post de arbitru
23/07/2022 LA 19:27