Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, debut fulgerător la Varșovia! Liderul mondial va întâni o româncă în turul doi

Nicu Savin

Publicat 27/07/2022 la 18:13 GMT+3

Iga Swiatek s-a calificat fără emoții în turul doi al turneului WTA 250 de la Varșovia, după ce a învins-o în două seturi pe Magdalena Frech, scor 6-1, 6-2. În runda următoare, liderul WTA o va întâlni pe reprezentanta României, Gabriela Lee.

Iga Swiatek gewinnt die French Open

Credit imagine: SID

Iga Swiatek a suferit o înfrângere neașteptată în fața lui Alize Cornet în turul 3 de la Wimbledon, oprind seria uluitoare de victorii consecutive în circuit la 37. Pooneza nu și-a luat o vacanță prea lungă după acel eșec,, revenind în competiții mai repede decât alte jucătoare de top.
După ce în week-end-ul trecut a participat la un turneu caritabil la Cracovia, organizat chiar de ea în scopul ajutorării copiilor afectați de războiul din Ucraina, cea mai bună jucătoare a lumii a revenit pe teren și în competițiile oficiale.

Iga Swiatek va juca cu Gabriela Lee în turul doi la Varșovia

Swiatek a debutat cu dreptul la turneul de casă de la Varșovia, trecând în minin de seturi de compatrioata Magdalena Frech, scor 6-2, 6-1, după numai o oră și 15 minute de joc. Iga este mare favorită la turneul din țara natală și cu siguranță are ambiția de a câștiga pentru prima dată un trofeu în fața propriilor fani.
În turul secund, adversara Igăi Swiatek va fi românca Gabriela Lee (fostă Talabă). Jucătoarea clasată pe locul 146 WTA a pierdut în ultimul tur al calificărilor în fața unei alte românce, Alexandra Ignatik-Cadanțu, dar a acces pe tabloul principal din postura de lucky-looser.
În primul tur, Gabriela a învins-o pe Raluca Șerban, o jucătoare cu origini românești care reprezintă Cipru. Românca s-a impus la capătul unui meci de două ore și 41 de minute, scor 3-6, 6-2, 7-5. Pentru Gabriela, obișnuită a circuitului ITF, aceasta a fost prima victorie pe tabloul principal al unui turneu WTA din 2022. De altfel, aceasta a mai ajuns pe tablou la un singur turneu în acest sezon, la Charleston, unde a pierdut în primul tur.
Evident, Iga Swiatek are toate șansele să o învingă pe româncă, însă aceasta trebuie să se bucure de oportunitatea de a-și măsura forțele cu cea mai bună jucătoare a lumii.
La competiția din capitala Poloniei este încă în concurs și Ana Bogdan, care s-a calificat deja în sferturile de finală, după ce a trecut azi în turul secund de Katerina Siniakova cu 6-0, 6-4, după o oră și 8 minute de joc. Pentru un loc în semifinale, Ana o va întâlni pe câștigătoarea partidei dintre Nadia Podoroska (211 WTA) și Laura Pigossi (113 WTA).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo