Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Richard Gasquet, savuros după ce a intrat în istorie, ajungând la 600 de victorii: "Sunt cel mai slab!"

Irina Aldea

Publicat 16/06/2023 la 14:53 GMT+3

Richard Gasquet a intrat ieri în istoria tenisului mondial masculin, după ce a devenit al patrulea jucător care ajunge la 600 de victorii în circuitul ATP, alăturându-se lui Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray. Francezul a fost savuros în momentul în care a aflat cine se mai află pe lista jucătorilor care au ajuns sau au depășit 600 de victorii în carieră.

Richard Gasquet

Credit imagine: Getty Images

Richard Gasquet, aflat în prezent pe locul 55 ATP, a obținut joi o victorie prețioasă la turneul de 250 de puncte ATP de la Stutgart. Francezul a reușit să-l elimine pe favoritul numărul 1, Stefanos Tsitsipas, cu scorul de 7-6 (8), 2-6, 7-5, la capătul unui meci foarte disputat, de două ore și 19 minute de joc.
Datorită succesului din turul al doilea, Gasquet a intrat în istorie. Francezul în vârstă de 36 de ani a obținut joi cea de-a 600-a victorie a carierei, calificându-se în sferturile de finală de la Stuttgart. Acolo îl va întâlni pe Jan-Lennard Struff, favoritul gazdelor, care l-a eliminat pe Tommy Paul (cap de serie numărul 5) în optimile de finală.
CITEȘTE ȘI:

Richard Gasquet, savuros după ce a intrat în istorie, ajungând la 600 de victorii

Gasquet e al patrulea jucător activ care ajunge la 600 de victorii, primul francez care atinge această bornă, după Rafael Nadal (1068), Novak Djokovic (1058) și Andy Murray (725). În plus, Richard a obținut ieri a 11-a victorie în fața unui jucător din Top 5 ATP în întreaga carieră. Mai mult decât atât, este prima victorie a sa în fața unui jucător din Top 10 ATP pe iarbă de la Wimbledon 2015, și prima în afara Wimbledon.
După ce a aflat în ce companie "fină" se regăsește, Richard Gasquet a făcut o declarație savuroasă: "Sunt multe meciuri câștigate, nu-i așa? Nu mă așteptam să reușesc așa ceva, adevărul este că trebuie să fiu unul dintre cei mai slabi care au ajuns la 600 de victorii. Înseamnă foarte mult pentru mine, indiferent cât timp am jucat, de peste 20 de ani, trebuie să câștigi multe meciuri pentru a ajunge la acest număr.
La începutul anului știam că trecusem deja de 500 și că pot ajunge la 600. Îmi amintesc că în 2018 am ajuns la 500 și, din acel moment, mi-am propus să adaug încă 100 de victorii. Puțini tenismeni au reușit acest lucru, așa că mă simt incredibil", a spus Gasquet pentru L'Équipe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo