Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marton Fucsovics, campion la Țiriac Open. Maghiarul, la primul titlu după 2.157 de zile de așteptare

Andrei Nicolae

Publicat 21/04/2024 la 17:27 GMT+3

Marton Fucsovics a câștigat turneul ATP 250 de la București, după ce l-a învins în marea finală pe argentinianul Mariano Navone, scor 6-4, 7-5. Jucătorul maghiar a cucerit astfel al doilea său titlu din carieră în circuitul ATP și primul trofeu după o perioadă de șase ani de secetă.

Fucsovics Márton 3 meccslabdáról fordított Monfils ellen, káprázatos győzelmet szerzett Estorilban (fotó: Fucsovics Márton)

Credit imagine: facebook

Primul turneu Țiriac Open desfășurat după o absență din circuit de opt ani și-a stabilit câștigătorul, iar acesta este Marton Fucsovics. Jucătorul de 32 de ani s-a impus în fața lui Mariano Navone în minimum de seturi, scor 6-4, 7-5, la capătul a 2 ore și 7 minute de joc.
Maghiarul a început perfect primul act, iar după doar câteva minute avea deja 4-0, profitând de două break-uri. Navone nu s-a lăsat însă mai prejos și a câștigat și el imediat după două game-uri pe serviciul adversarului la rândul său.
Actul inaugural a fost decis la scorul de 5-4 în favoarea lui Fucsovics, când maghiarul a făcut break-ul și s-a impus în fața lui Navone după o oră de joc.
Citește și:

Fucsovics e campion la Țiriac Open. Maghiarul, la al doilea titlu din carieră la nivel ATP

Setul secund a fost mult mai echilibat, iar cei doi tensimeni au știut să profite mai mult de propriul serviciu. Totuși, Navone a făcut break-ul la scorul de 1-1 și părea că are șanse să trimită meciul în decisiv. Fucsovics a revenit însă și a făcut rebreak-ul, după care a mai câștigat un game pe serviciul argentinianului chiar când acesta se pregătea să trimită setul în tie-break.
Astfel, actul secund s-a încheiat cu scorul de 7-5 în favoarea lui Fucsovics, care a închis meciul după 2 ore și 7 minute de joc. Grație acestui rezultat, maghiarul a cucerit primul său titlu după o perioadă de 6 ani. Din 2018, de la turneul din Geneva, nu mai câștigase maghiarul un trofeu în circuitul ATP.
De asemenea, jucătorul de 32 de ani a câștigat al doilea său titlu din carieră, raportându-ne tot la cele din ATP. Pentru succesul de la București, Fucsovics va primi 250 de puncte și va urca de pe locul 82 ATP până pe poziția cu numărul 53. În ceea ce privește partea economică, Fucsovics va încasa 88.125 de euro pentru acest triumf, în timp ce Navone va primi 51.400 de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo