Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se știe primul finalist de la Țiriac Open. Marton Fucsovics, la prima finală pe zgură după aproximativ 2.000 de zile

Andrei Nicolae

Publicat 20/04/2024 la 16:55 GMT+3

Turneul de calibru ATP 250 de la București este din ce în ce mai aproape de final, iar recent s-a decis primul jucător calificat în ultimul act al competiției din România. Marton Fucsovics a obținut "biletul" pentru finala Țiriac Open după ce l-a învins pe favoritul 4 al competiției, chilianul Alejandro Tabilo.

Fucsovics Márton (Fotó: ATP)

Credit imagine: Other Agency

Marton Fucsovics, tenismenul maghiar de 32 de ani, s-a calificat în finala turneului Țiriac Open, în urma unei victorii scurte contra lui Alejandro Tabilo. Jucătorul din Ungaria s-a impus în minimum de seturi, la capătul unei ore și 25 de minute, scor final 6-4, 6-4.
Primul set al partidei a fost destul de echilbrat, fiind decis de un singur break făcut de Fucsovics în startul duelului. Maghiarul s-a apărat foarte bine și nu i-a permis adversarului său să aibă nici măcar minge de break, iar actul inaugural s-a încheiat astfel după 41 de minute.
În partea secundă, Fucsovics a început "furtunos", iar după câteva minute avea deja 4-0. Jucătorul clasat pe locul 82 ATP părea că va rezolva mult mai rapid setul al doilea, însă Tabilo a făcut și el un break. Nu a fost însă de ajuns pentru chilian, care a cedat în cele din urmă cu același scor, 6-4, după 44 de minute.
Citește și:

Fucsovics, la a patra finală din carieră și prima pe zgură după 6 ani

Tenismenul maghiar revine astfel într-o finală de circuit ATP după aproximativ trei ani. Fucsovics nu mai participase într-un ultim act al unei competiții de la Rotterdam 2021 încoace.
În plus, jucătorul de 32 de ani revine într-o finală pe zgură după 2.156 de zile. Din 2018 nu a mai jucat Fucsovics o finală pe această suprafață, de la Geneva 2018, unde avea să și câștige singurul său titlu din circuitul ATP din întreaga sa carieră.
Astfel, maghiarul va participa la Țiriac Open în a patra sa finală și va lupta pentru al doilea titlu cu învigătorul duelului dintre Mariano Navone și Gregoire Barrere.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo