În ultimii ani, miliardarul român a avut mari probleme cu autoritățile din Spania, care i-au pus mereu bețe în roate în organizarea celui mai mare turneu de tenis din Peninsula Iberică. Țiriac chiar a amenințat că va muta competiția la Berlin, dar în cele din urmă aceasta a rămas în capitala Spaniei. Mutat de la Stuttgart în 2022, Madridul va avea la a 20-a aniversare noi organizatori.
Pe siteul oficial al turneului se anunță că Super Slam Ltd a cedat turneul către IMG, companie care mai organizează alte mari evenimente, pe tot cuprinsul globului: Miami Open, Professional Bull Riders (PBR), WGC-HSBC Champions, Frieze art fairs, New York Fashion Week: The Shows, Hyde Park Winter Wonderland, Miss Universe sau Taste Festivals.
Suma tranzacției nu a fost făcută public, dar se specifică faptul că e de așteptat ca totul să se semneze în primele luni din 2022, după ce părțile au ajuns deja la un acord.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 12 ORE
"IMG, o companie Endeavour și lider global în sport, evenimente, media și modă, a anunțat astăzi că a încheiat un acord definitiv cu Super Slam Ltd și afiliații săi pentru a achiziționa turneul de tenis Mutua Madrid Open și turneul de golf Acciona Open de España. Tranzacția este de așteptat să se încheie în primul trimestru al anului 2022, după ce va primi aprobarea ATP și WTA", se arată într-un comunicat publicat pe madrid-open.com.

Miami Open, un succes

Țiriac a dus turneul de la Madrid la un nivel incredibil, dar e de așteptat ca noii organizatori să crească și mai mult brandul. Exemplu în acest sens este Miami Open, care a cunoscut un succes imens din 2014, de când a intrat în portofoliul IMG. Aceștia au mutat turneul pe Hard Rock Stadium, "casa" lui Miami Dolphins, mai mult de 350.000 de fani participând la eveniment ediție de ediție. E cea mai mare audiență din lume pentru un turneu de tenis, exceptând competițiile de Grand Slam.
"Așteptăm cu nerăbdare să folosim rețeaua mai largă a Endeavour pentru a îmbunătăți și mai mult experiența fanilor și pentru a adăuga valoare în producție, media, parteneriate cu mărci, retail și ospitalitate, așa cum am procedat cu Miami Open", a afirmat a declarat Sam Zussman, co-președinte IMG.

Cum a revoluținat Țiriac turneul de la Madrid

Turneul Mutua Madrid Open, de categorie Premier Mandatory, patronat de Ion Țiriac, a devenit una dintre atracțiile principale anuale in Capitala Spaniei, o competiție la care sportivii români au confirmat de fiecare dată. Simona Halep s-a impus la Madrid de 2 ori, în 2016 și 2017 și a avut de fiecare dată un parcurs bun acolo. De asemenea, echipa formată din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-a impus pe zgura din Madrid în 2019.
"Noi întotdeauna am căutat la Madrid în feicare an să aducem un plus, dacă se poate. O dată am încercat să aducem 3000-5000 de oameni cu 5000 de rachete să intrăm în Cartea Recordurilor. Sau să facem un concurs cu 2000 de persoane. Sau să punem zgură albastră. Sau să facem un turneu de juniori simultan cu cel de seniori, chiar dacă nu s-a putut", a declarat Țiriac pentru Eurosport, în 2020.
"Am avut noroc că în toți acești 19 ani am fost cel mai mare eveniment sportiv din Europa clădit într-o perioadă atât de scurtă", a continuat el. "În Spania și în special în Madrid există trei evenimente - Real Madrid - Barcelona, Barcelona - Real Madrid și cu tot respectul pentru echipa de baschet a lui Real Madrid sau cea de handbal de la Barcelona, există turneul de la Madrid. Spania are mai mulți campioni de Grand Slam în ultimii 20 de ani decât toate celelalte țări la un loc. Spania este un popor extrem de sportiv. Din toate punctele de vedere. Au școli, au antrenori, au absolut tot ce vrei și au ceva ce noi nu avem, climă. Uite că a venit primăvara și la noi în februarie, dar noi nu profităm de asta", a mai afirmat Țiriac.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
Barbara Schett, impresionată de Simona Halep. Ce a remarcat expertul Eurosport la româncă
ACUM 13 ORE
Australian Open
Anunţul făcut de Osaka, după ce a fost eliminată de eleva lui Cahill, deşi a avut 2 mingi de meci
ACUM 14 ORE