Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea genială a următorului adversar al lui Rafa Nadal! S-a operat de 6 ori până la 23 de ani

Dani Morar

Actualizat 02/01/2024 la 20:25 GMT+2

Rafa Nadal s-a calificat în optimile de la Brisbane, după ce l-a învins pe Dominic Thiem în două seturi. Ibericul va da peste Jason Kubler în turul următor, jucătorul de pe locul 102 ATP având o poveste de film.

Așteptarea a luat sfârșit. Nadal revine pe teren! TOP 5 puncte reușite, de-a lungul timpului, la AO

Rafa Nadal a obținut o victorie la primul meci de la revenirea în circuitul ATP. Spaniolul l-a învins pe Dominic Thiem, iar în optimile competiției va da peste Jason Kubler, cu care nu s-a mai întâlnit niciodată până acum.
Australianul a devenit numărul 1 la juniori, atât la simplu, cât și la dublu și a petrecut 4 sezoane jucând doar pe anumite suprafețe de joc pentru a-și proteja articulațiile de la genunchi.
Originar din Brisbane, cariera sa a fost pe o pantă ascendentă, iar comparațiile cu Nadal au început în 2010, anunță Marca. Cei doi erau singurii jucători care terminaseră neînvinși la Cupa Mondială și Cupa Davis pentru juniori.
Cu toate acestea, cariera sa a fost măcinată de accidentările repetate la genunchi. A suferit o primă operație pe vremea când avea doar 14 ani, iar apoi a mai suferit încă 5 până la vârsta de 23 de ani.
Până la vârsta de 20 de ani, Kubler a fost nevoit să joace exclusiv pe zgură pentru a nu forța genunchiul. S-a întâmplat între 2012 și 2016, iar în cele din urmă el a decis să părăsească circuitul ATP.
Doar 14 cenți mai erau în contul său, moment în care a hotărât să se apuce de antrenorat. A revenit în ATP, iar în aprilie 2023 a atins cea mai bună clasare a sa: locul 63 în lume. Astăzi are peste 2 milioane de dolari câștigați și singurul lui gând este să se mențină sănătos. Calificarea în optimile de la Brisbane i-a asigurat încă un cec în valoare de 11.000 de euro.
Citește și:

Anunțul făcut de Nadal după victoria în fața lui Thiem

Nadal, acum locul 672 ATP, a avut nevoie de o oră şi jumătate pentru a trece de Thiem, locul 98 ATP, venit din calificări. Rafa, câştigător a 22 de titluri de Grand Slam, s-a accidentat la şold în timpul meciului pierdut anul trecut în turul secund la Australian Open, iar în luna iunie a fost supus unei intervenţii chirurgicale.
În ciuda absenţei, ibericul a arătat un nivel neaşteptat de bun, impresionând în primul rând cu serviciu (doar 6 puncte pierdute şi nicio şansă de break oferită lui Thiem). Deşi e prematur ca cineva să se pronunţe în legătură cu şansele "Matadorului" în turneele mari, atunci când în faţă îi vor fi Djokovic, Sinner, Medvedev sau Alcaraz, e limpede că spaniolul e pe drumul cel bun, iar acest succes va conta mult în plan mental.
"Vă mulţumesc pentru sprijin şi încrederea investită în mine, a fost o zi plină de emoţie. A fost un an greu, poate cel mai dificil din cariera mea, dar sunt foarte fericit că m-am întors şi am jucat bine.
Cred că am evoluat la un nivel corespunzător încă din acest prim meci, sunt foarte mulţumit de modul în care am evoluat. Primul set a fost extrem de echilibrat, dar am făcut diferenţa la 6-5 cu un break. A fost o partidă bună", a spus Rafa pe teren, după un meci care a consemnat mai multe lovituri direct câștigătoare decât neforțate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo