Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal a revenit în forță în circuit, iar unchiul Toni a analizat primele sale victorii din 2024

Ion Alexandru

Publicat 05/01/2024 la 09:59 GMT+2

Rafa Nadal a revenit cu două succese clare în circuitul ATP și va juca în această dimineață în sferturi la Brisbane cu favoritul gazdelor Jordan Thompson (55 ATP). Unchiul Toni Nadal a dat indicii despre starea lui Rafa după aceste partide din Australia.

Așa a câștigat Nadal în fața lui Draper, în 4 seturi, în turul 1 la Australian Open

Rafa Nadal a revenit după aproape un an de pauză, iar primele 2 meciuri au fost tot atâtea victorii. 7-5, 6-1 cu Diminic Thiem și 6-1, 6-2 cu Kubler, la Brisbane, au arătat că spaniolul este pe drumul cel bun.
Întrebat de Onda Cero Mallorca despre revenirea în competiție a nepotului său, care este în sferturile de finală de la Brisbane după două meciuri reușite, Toni Nadal a fost încântat de ceea ce a văzut până acum, chiar dacă așteaptă să vadă un adversar mai puternic pentru a judeca cu adevărat.
"Rafa este fericit pentru că nivelul pe care îl arată este suficient de bun. Este un început interesant, dar trebuie să-l vedem în meciuri mai tari. În acest moment, lucrurile merg aproape mai bine decât se aștepta. Rafa a avut întotdeauna capacitatea de a reveni în formă foarte repede. Uneori, după multe accidentări, revenea chiar mai bine decât înainte. De data aceasta, este mai dificil pentru că a îmbătrânit și este mai complicat. Să vedem dacă poate ține" a spus Toni Nadal.
Citește și:

Nadal, mulțumit după primele meciuri

Cu câteva zile înaintea startului Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, Nadal şi-a sufocat adversarul din turul 2 de la Bisbane, ibericul demonstrând că încă posedă calităţile care l-au făcut o legendă a tenisului. Pe lângă victoriile convingătoare, cu Thiem şi Kubler, Rafa e extrem de fericit că simte că e competitiv şi că nu a revenit în circuit doar pentru a face act de prezenţă, aşa cum se întâmplă cu alţi foşti jucători de top.
"Pentru mine, să am şansa de a juca din nou aici înseamnă enorm. Două victorii după o perioadă atât de lungă de pauză mă fac să mă simt extrem de bine. Sunt foarte fericit şi vreau să le mulţumesc tututor celor care m-au susţinut. Am nevoie de meciuri în picioare, am nevoie să fiu sănătos şi să pot să mă antrenez astfel încât să evoluez. Aceste două meciuri m-au ajutat să îmi recapăt o formă destul de bună, a mai fost şi meciul de dublu pe care l-am jucat (n.r. Rafa a pierdut în primul tur la dublu). Victoriile şi orele petrecute pe teren mă ajută, sunt foarte fericit. sunt în primul rând fericit pentru că mă simt competitiv, dincolo de rezultate. Să vedem cât de departe pot să ajung", a explicat Nadal, după succesul contra lui Kubler.
În vârstă de 37 de ani, Rafael Nadal are în palmares 22 de titluri de Mare Şlem. El s-a accidentat la şold în timpul meciului pierdut anul trecut în turul secund la Australian Open, în faţa americanului Mackenzie McDonald, iar în luna iunie a fost supus unei intervenţii chirurgicale.
picture

TOP 5 lovituri ale zilei la US Open! Rafa Nadal, din nou cel mai spectaculos

Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo