Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal a simțit din nou dureri, la Brisbane! Cât de gravă e starea "Matadorului"

Dani Morar

Publicat 05/01/2024 la 17:18 GMT+2

Rafa Nadal a fost eliminat în sferturile turneului ATP de la Brisbane, după ce a cedat în 3 seturi cu Jordan Thompson. Spaniolul a dezvăluit la conferința de presă că a simțit din nou dureri la picior, dar speră să fie doar o problemă la nivel muscular, după încărcătura din aceste zile.

Top 10 momente savuroase cu Rafael Nadal, de-a lungul timpului, la Australian Open

Rafa Nadal a cedat în mod dramatic în fața lui Jordan Thompson, în sferturile de la Brisbane. Ibericul a fost învins cu 7-5, 6-7, 3-6 și a ratat ocazia de a juca prima semifinală de la revenirea după accidentare.
"Matadorul" a recunoscut la conferința de presă că au reapărut durerile la picior, însă speră să nu fie ceva grav. Nadal se teme de o accidentare la tendon, dar va aștepta câteva zile pentru a vedea dacă nu este vorba decât de o oboseală la nivel muscular acumulată în aceste zile.
"E ceva similar cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut, dar până la urmă sunt lucruri diferite. Simt ceva muscular. Anul trecut a fost tendonul. Îmi simt mușchii obosiți. Nu vreau să spun că e ceva similar cu ce s-a întâmplat anul trecut pentru că atunci am simțit imediat că e ceva drastic.
Astăzi nu am simțit nimic. Singura problemă este că locul e același și devii puțin mai speriat ca de obicei. Într-o lume idealăeste vorba doar despre suprasolicitarea mușchilor după câteva zile de efort și un meci greu.
Acesta ar fi scenariul ideal, ceva ce știm că s-ar putea întâmpla azi. De asta tot timpul spun că obictivul meu este să fiu competitiv în câteva luni. Vreau să spun că, din această perspectivă nu știți toate informațiile pe care eu le am.
Din perspectiva voastră, singurul lucru pe care probabil că l-ați văzut a fost că am jucat bine în primele două meciuri. E adevărat, am jucat bine. O mulțime de lucruri se pot întâmpla cu corpul meu, e un an de când nu am mai jucat tenis.
Să sperăm că e doar asta, o oboseală la nivel muscular. Ar fi o parte normală din proces. Dacă asta e tot, atunci totul e perfect.
După cum am mai spus, nu am venit aici să câștig turnee. Am venit să îmi fac revenirea și să o fac într-un mod pozitiv. A fost un mod foarte pozitiv de a o face. Acum vom vedea. Dacă piciorul va fi mai bine pe zi ce trece, atunci sunt vești perfecte. Dacă nu, vom face teste și vom vedea", a declarat Rafa Nadal la conferința de presă.
Citește și:

Jordan Thompson, după victoria cu Nadal de la Brisbane

Australianul este primul jucător care îl învinge pe Nadal într-o semifinală a unui turneu ATP după ce pierde setul inaugural, din 2021 încoace. Atunci, Stefanos Tsitsipas reușea aceeași performanță la Australian Open. Dacă ne raportăm la o partidă de maxim 3 seturi, atunci "Matadorul" nu mai fusese învins după câștigarea primului set din 2017, când pierdea cu Milos Raonic.
"Un meci extraordinar, mulțumesc tuturor suporterilor care au stat până la 12 noaptea să ne vadă. (n.r. despre ultimul punct al meciului) A trebuit să ne concentrăm. A fost un punct lung și sunt bucuros pentru această victorie.
Da, am salvat 3 mingi de meci. E extraordinar să faci asta împotriva lui Rafa și să ajung în prima mea semifinală aici, în fața propriului public.
100% am simțit forța publicului. M-a împins de fiecare dată de la spate. Spectatorii au fost superbi și m-au ajutat de fiecare dată când îmi era greu.
Dimitrov a avut un an foarte bun și este un jucător fantastic. Mă încălzeam și l-am văzut aici și m-am gândit: "Oh, doar ce te văzusem la TV." Azi sper că m-a urmărit și el pe TV, iar mâine ne vom întâlni pe teren", a declarat Thompson la finalul partidei cu Nadal.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo