UPDATE / Bautista-Agut a confirmat pe contul oficial de Twitter că nu a știut că este înregistrat în timp ce discuta despre condițiile de la Australian Open:
Mai mulți jucători de top, printre care și liderul mondial Novak Djokovic, au pus la îndoială necesitatea unei carantine obligatorii la hotel însă premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat că acest lucru este esențial pentru a opri răspândirea de coronavirus: ”Este ca și cum ai fi la închisoare”, a declarat Bautista Agut (numărul 13 mondial) pentru televiziunea israeliană Sport 5.
Tel Aviv Watergen Open
Djokovic, după ce și-a învins prietenul la Tel Aviv: "E greu să joci cu cineva pe care-l iubești!"
ACUM 5 ORE
Este la fel ca la închisoare doar că avem Wi-Fi. Oamenii aceștia nu au nici cea mai mică idee despre tenis și despre antrenamente. Este un dezastru complet. Nu Tennis Australia controlează totul, ci guvernul și oficialii de sănătate. Bautista Agut, care a ajuns în sferturile de finală de la Australian Open în 2019, a declarat că jucătorii sunt afectați fizic și mintal de condițiile din carantină.
”Este greu și cred că avem mult de muncă atât fizic cât și mintal”, a afirmat el.

Directorul Australian Open: Majoritatea sportivilor susțin carantina

Craig Tiley a declarat marți că majoritatea jucătorilor susțin carantina. Tiley a afirmat că a fost într-o teleconferință cu 500 de jucători pentru a vorbi despre îngrijorările lor iar marea majoritatea a susținut măsurile stricte impuse de Australia: ”Marea majoritate, cei mai mulți dintre ai ne-au susținut, au fost fantastici”, a declarat Tiley pentru Nine Network.

Victoria Azarena, solidară cu organizatorii Australian Open

Organizatorii au găsit susținere la fostul numărul 1 mondial, Victoria Azarenka, cea care a făcut apel la colegii săi să accepte și să se adapteze la regulile din Melbourne și să arate empatie față de comunitatea locală.
”Este foarte greu să fii într-o carantină 14 zile. Înțeleg toată frustrarea și sentimentul de nedreptate, este copleșitor. Unele lucruri se întâmplă și trebuie să le acceptăm și să mergem mai departe.
Aș vrea să vă cer tuturor să respectați oamenii care lucrează fără oprire pentru a ne face viața mai ușoară”, a scris Azarenka într-un mesaj pe Twitter.
Tel Aviv Watergen Open
Djokovic a făcut un fan să plângă în hohote la Tel Aviv! Gestul sârbului după meciul cu Pospisil
ACUM 5 ORE
Tel Aviv Watergen Open
Novak Djokovic e în semifinale la Tel Aviv! Sârbul, victorie în 2 seturi cu Vasek Pospisil
ACUM 6 ORE