Getty Images

Calificările US Open se văd în direct pe canalele Eurosport

Calificările US Open se văd în direct pe canalele Eurosport
De Eurosport

19/08/2019 la 11:12Actualizare 19/08/2019 la 11:16

Ultimul turneu de Mare Șlem al anului intră în linie dreaptă cu pregătirile, iar Eurosport transmite timp de cinci zile calificările competiției.

În ultimele săptămâni am avut parte de turnee excepționale la Montreal, Toronto și Cincinnati, sportivii având mediul propice prin care au putut să se pregătească pe o suprafață de joc asemănătoare cu cea de la New York, acolo unde se desfășoară US Open.

La masculin, Rafael Nadal, semifinalist la Wimbledon și câștigător la Roland-Garros, a revenit în forță și pe tărâm canadian a reușit să se impună pentru a cincea oară la Montreal într-o finală cu rusul Daniil Medvedev, una din surprizele plăcute din circuit. De altfel, Medvedev a devenit primul jucător din acest sezon cu trei finale în trei turnee consecutive: la Washington, Montreal și Cincinnati. Pentru însă singurul succes a venit doar la Cincinnati, unde l-a devansat pe David Goffin.

În circuitul feminin Simona Halep nu s-a descurcat grozav la Montreal și Cincinnati, sportiva noastră fiind eliminată în turul secund la ambele competiții nord-americane. Halep a acuzat probleme medicale, lucru normal după evoluția senzațională de la Wimbledon, unde a reușit să câștige al doilea Mare Șlem din carieră. Altfel, la Montreal s-a impus Bianca Andreescu, o excelentă jucătoare de hard, care a devansat-o în finala pe Serena Williams, finalista de la US Open din 2018. Andreescu nu a jucat la Cincinnati, dar finala din America s-a jucat între Svetlana Kuznețova și Madison Keys. Victoria i-a revenit lui Keys, americanca arătând o formă bună de-a lungul săptămânii.

Înainte de startul propriu-zis al US Open avem parte de cinci zile de calificări, meciurile putând fi urmărite în direct pe Eurosport 1 și Eurosport 2. Pe tabloul feminin avem nu mai puțin de șapte reprezentante. Irina Begu este favorita trei și în primul tur va juca contra turcoaicei Pemra Ozgen. Irina Bara va evolua în companiei belgiencei Kristen Flipkens, Ana Bogdan cu Bethanie Mattek-Sands, Jaquelin Cristian cu Georgiana Garcia-Perez, Patricia Țig cu Valeria Savinykh, iar Gabriela Ruse cu Alexandra Cadanțu.

Partidele încep de la ora 18:00 atât pe Eurosport 1, cât și pe Eurosport 2 și sunt difuzate până după miezul nopții în fiecare seară de luni până vineri.

US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al sezonului 2019, se va putea urmări în direct pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player în perioada 26 august – 8 septembrie.