Tensiunea crește la Melbourne, acolo unde aproximativ un sfert din totalul jucătorilor și jucătoarelor care ar urma să evolueze pe tablourile principale în proba de simplu la Australian Open trebuie să stea 14 zile în carantină strictă în camera de hotel, în timp ce șase staruri ale tenisului au privilegiul de a-și pregăti în condiții mult mai bune primul Grand Slam al anului, la Adelaide.
Nick Kyrgios a comentat în stilul caracteristic, acid, inițiativa lui Novak Djokovic de a trimite o listă de revendicări autorităților statului Victoria, prin care acesta a cerut îmblânzirea condițiilor de carantină impuse jucătorilor și jucătoarelor, aparate de fitness, "hrană decentă" și "cazare individuală în proprietăți cu teren de tenis". Australianul în vârstă de 25 de ani l-a numit pe liderul mondial "marionetă", "un instrument", într-o postare pe rețelele de socializare, după ce în vara anului trecut fusese unul dintre cei mai aprigi contestatari din tenis ai proiectului eșuat Adria Tour inițiat de sârb.
Novak Djokovic a luat poziție deși nu se află la Melbourne - un alt subiect "fierbinte" pentru majoritatea jucătorilor.
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM O ZI

Carantină la Australian Open: "Djokovic și Nadal au venit cu câte 10 persoane"

Starea generală de nemulțumire este însă din ce în ce mai evidentă în rândul jucătorilor înscriși la Australian Open.
Jucătorul austriac Philipp Oswald, specialist al probei de dublu, a vorbit în detaliu, cu indignare, despre seria importantă de privilegii pe care șase vedete ale tenisului le au la Adelaide. Tennis Australia a decis ca cei mai buni trei jucători din ATP - Novak Djokovic, Rafael Nadal și Dominic Thiem, împreună cu Simona Halep și Naomi Osaka de pe podiumul WTA, plus legenda Serena Williams, să petreacă primele două săptămâni în Australia - considerate "de carantină" la Adelaide, într-un loc în care facilitățile sunt net superioare.
"Condițiile sunt mult mai bune la Adelaide. În primul rând, jucătorii au putut lua cu ei mult mai mulți oameni în staff. Medvedev (câștigătorul Turneului Campionilor) și Alexander Zverev nu au putut aduce decât câte doi oameni, în timp ce Thiem, Nadal și Djokovic au venit fiecare cu câte 10 oameni. Ei au sală de forță în hotel, așa că nu trebuie să facă partea de pregătire fizică în cele cinci ore cât le este permis să părăsească hotelul. Au cinci ore la dispoziție să joace tenis. Evident, nu sunt acolo, dar au fost multe discuții pe grupul jucătorilor", a declarat Philipp Oswald, conaționalul lui Thiem, pe locul 42 în clasamentul probei de dublu.
Depășirea cotei de însoțitori acceptată în mod oficial de australieni a fost evidentă încă de la sosirea unor sportivi precum Djokovic, Nadal sau Halep la aeroport. În Australia a ajuns, de exemplu, și tatăl lui Rafael Nadal. Însă de aceste privilegii nu se bucură sportivi precum Sofia Kenin - deținătoarea titlului de la Australian Open, Angelique Kerber și Victoria Azarenka - foști lideri mondiali, Sloane Stephens - campioană în trecut la US Open sau Ke¸i Nishikori, care se numără printre cei care nu pot părăsi camera de hotel 14 zile.
  • Începând cu 31 ianuarie, după expirarea a 14 zile de "carantină", jucătoarele prezente la Melbourne sunt așteptate să ia startul în două turnee WTA 500. Australian Open debutează pe 8 februarie, în direct pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53