Caroline Garcia, numărul 45 mondial, s-a calificat în finala turneului WTA de la Varşovia, dotat cu premii totale de 251.750 de dolari, în care o va avea ca adversară pe românca Ana Bogdan.
Garcia (28 ani), favorita numărul 5 a competiţiei din capitala poloneză, a învins-o sâmbătă fără probleme în semifinale, cu 6-1, 6-2, pe italianca Jasmine Paolini, după puţin mai mult de o oră de joc. Franţuzoaica reuşise în turul precedent să o elimine pe marea favorită, Iga Swiatek, numărul unu mondial (6-1, 1-6, 6-4).

Caroline Garcia, statistici impresionante, înainte de finala cu Ana Bogdan

Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
ACUM O ORĂ
Sportiva din Hexagon e într-o formă de excepție. Are 17 din ultimele 20 de meciuri câștigate, perioadă în care a învins la Bad Homburg și a jucat optime de finală la Wimbledon. După succesul de azi, cu Paolini, sportiva franțuzoaică a explicat cum a ajuns la acest nivel, care ne amintește de prestațiile din 2018, când ajungea până pe locul 4 WTA.
"A fost o săptămână solicitantă, mai ales azi mi-a fost greu din punct de vedere fizic pentru că am avut foarte puțin timp să mă recuperez după bătălia cu Iga, de vineri. Nici condițiile nu ne-au ajutat, a plouat mult, a fost dificil. Sunt fericită cu modul în care am jucat, în condițiile date, am fost extrem de concentrată și acest lucru mi-a adut această recompensă, finala", a spus Garcia, după ce a trecut de Paolini, conform wtatennis.com.
Garcia a făcut, din punct de vedere statistic, un meci uriaș în semifinale: a câștigat 80% din mingile jucate cu primul serviciu, impresionând și la retur - a câștigat 60% din punctele în care Paolini a servit.
Cu cei 6 ași de azi, franțuzoaica a ajuns la 236 de servicii direct câștigătoare anul acesta, devenind lider absolut în materie (a depășit-o pe Elena Rybakina, cea care avea cei mai mulți ași în 2022 înainte de partidele din această săptămână).
Garcia va juca a 12-a finală din carieră, având un procentaj excelent când a ajuns să evolueze cu "trofeul pe masă". Astfel, sportiva din Hexagon a câștigat până acum 8 din cele 11 finale în care a ajuns.
National Bank Open
ATP Montreal | Rezumatul partidei dintre Kyrgios și Hurkacz, câștigată de polonez în 3 seturi
ACUM 10 ORE
National Bank Open
Simona Halep va juca semifinala de la Toronto cu Jessica Pegula, numărul 7 mondial
ACUM 10 ORE