Cu siguranţă mulţi aşteptau cu nerăbdare duelul Federer - Berrettini din optimile Roland Garros, însă elveţianul a decis să se retragă, pentru a se proteja înainte de Wimbledon. Decizia e una controversată, dar e de înţeles, în contextul în care All England Club va fi ultima şansă reală pentru "Swiss Maestro" să mai câştige un Grand Slam. Roger nu se aştepta probabil să ajungă în a doua săptămână la Paris, iar duelul din turul 3, cu Koepfer, întins pe 3 ore şi 39 de minute, l-a stors de energie pe elveţian. Ca atare, Berrettini va merge fără luptă în ultimii 8, iar mulți văd hotărârea lui FedEx drept una lipsită de fair-play.

Chris Evert: "Federer și-a câștigat dreptul să facă ce vrea în tenis"

Nu de aceeșai părere este Chris Evert, care consideră că elvețianul a făcut atât de mult pentru tenis încât își poate permite să se retragă de la orice turneu fără luptă, chiar dacă nu are o problemă medicală clară. La 40 de ani, e extrem de greu să îți ții corpul conectat la dispute lungi, cu adversari care au jumătatea vârstei tale. În contextul în care marele obiectiv rămas în carieră e un ultim trofeu de Grand Slam - la Wimbledon - orice dispută în plus pe zgura pariziană ar fi putut duce la o suprasolicitare care să se vadă pe iarba londoneză. Federer trebuie înțeles și respectat pentru hotărârea sa, e de părere fosta mare campioană din SUA, deținătoare a 18 turnee de Grand Slam doar la simplu.
Tenis
McEnroe a dat verdictul! Cine crede că e vinovat în conflictul Djokovic - guvernul australian
ACUM 2 ORE
"Wimbledon este marele lui vis, e turneul de aur pentru el și e locul unde schimburile durează cel mai puțin. Contează mult serviciul, punctele sunt rapide, e adevăratul obiectiv al său în 2021. Trebuie să fie scuzat pentru orice decizie de a se retrage din turnee, și-a câștigat dreptul să facă orice își dorește în tenis. A jucat trei meciuri, iar confruntarea de sâmbătă seară a fost foarte lungă. La aproape 40 de ani, știe cum să își asculte corpul, sunt convinsă că nu se aștepta să ajungă în săptămâna a doua la Roland Garros", a explicat Chris Evert pentru Eurosport.
După discuții cu echipa mea, am decis să mă retrag de la Roland Garros. După două operații la genunchi și peste un an de reabilitare, este important să îmi ascult corpul și să mă asigur că nu mă forțez în drumul meu spre recuperare. Sunt încântat că am jucat trei meciuri. Nu există sentiment mai plăcut decât să mă întorc pe teren | Roger Federer
Turneul de la Wimbledon - cântecul de lebădă al marelui campion elvețian - va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player în perioada 28 iunie - 11 iulie.
Controversele legate de retragerea lui Federer vin și în contextul în care, în sferturi, învingătorul duelului dintre elvețian și Berrettini îl va întâlni, aproape sigur, pe Djokovic. Italianul va avea astfel ocazia să fie proaspăt în duelul cu sârbul, care visează să îi depășească recordul de Grand Slamuri lui Roger și Rafa.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
ACUM 18 ORE
Australian Open
Novak Djokovic se întoarce, în cele din urmă, în Serbia. Inițial voia să rămână la Marbella
ACUM 18 ORE