UPDATE. OFICIAL - Roger Federer s-a retras de la Roland Garros

”După discuții cu echipa mea, am decis să mă retrag de la Roland Garros. După două operații la genunchi și peste un an de reabilitare, este important să îmi ascult corpul și să mă asigur că nu mă forțez în drumul meu spre recuperare. Sunt încântat că am jucat trei meciuri. Nu există sentiment mai plăcut decât să mă întorc pe teren”, a informat Federer.
știrea inițială
Laver Cup
Rafa Nadal, propunere inedită pentru Roger Federer înaintea noului sezon competițional
ACUM O ORĂ
Roger Federer a învins, dar este convins că va avea de tras, din punct de vedere fizic, după succesul obținut în turul 3 la Roland Garros. Elvețianul, campion în 2009 pe zgura pariziană, a avut un meci mult mai greu decât se aștepta și acum are nevoie de o recuperare foarte bună pentru turul următor unde îl așteaptă italianul Berrettini.
"Mă distrez într-un fel că nimeni nu știe ce să se aștepte de la mine. Este ca în 2017 când am revenit și nimeni nu putea spune unde aș putea să ajung. Aș prefera să fie altfel și să fiu la fel de sigur pe mine cum sunt Rafa și Nole. Mă simt bine, dar este mult de procesat în privința rezistenței corpului" a spus Federer după victoria obținută în peste 3 ore și jumătate cu Koepfer.
Federer a spus după victoria în 4 seturi cu Marin Cilic că a fost surprins de rezistența sa. Elvețianul de 39 de ani a avut un meci și mai solicitant în turul 3. Drept urmare, Roger nu este convins că va mai continua la Roland Garros.
"Este important pentru mine să-mi depășesc limitele. Nu m-am antrenat niciodată în ultimul an și jumătate timp de 3 ore și 35 de minute pentru că am știut că nu ar fi ok. Acest succes are multe semnificații pentru mine și pentru echipa mea. Nu m-am așteptat să trec de trei tururi în această manieră la Roland Garros. Trebuie să văd cum voi putea continua turneul, cum mă simt. Mă gândesc și la Wimbledon!" a continuat Federer.

Roland Garros | Rezumatul victoriei lui Federer în fața lui Koepfer

Roland Garros | Seara premierelor pentru Federer

Roger Federer are 103 titluri în circuit, dar sâmbătă seara a bifat mai multe premiere. Pentru prima dată în carieră, Federer a jucat în sesiunea de seară la Roland Garros și a câștigat. Tot pentru prima dată în viață, elvețianul de 39 de ani a jucat fără spectatori și a câștigat.
"Deși nu au fost fani în tribună, eu mi i-am imaginat acasă într-o sâmbătă seara și alegând să se uite la meciul meu. Am jucat pentru acei fani care ar fi vrut să fie în arenă și nu au putut ajunge" a declarat emoționat Federer.
În turul următor, Federer se va lupta, din nou, cu recordurile. Dacă trece de Berrettini, Federer se va califica pentru a 68-a oară în optimi la un Grand Slam!
Laver Cup
Cine câștigă a patra ediție a Laver Cup. Pariul lui Roger Federer înaintea evenimentului din Chicago
22/09/2021 LA 15:09
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58