Jaqueline Cristian, ocupanta locului 71 WTA, a suferit marțea trecută, în timpul meciului din turul 2 de la Doha cu Daria Kasatkina, o accidentare teribilă la genunchi. Pe game-ul său de serviciu, la scorul de 6-2, 2-2, 15-30, sportiva a vrut să se retragă în defensivă la o minge, dar s-a prăbușit pe teren și a acuzat dureri groaznice la genunchiul drept.
Echipa medicală a pătruns imediat pe teren, iar Jaqueline a rămas minute bune pe teren primind îngrijiri, fiindu-i aplicată o pungă cu gheață pe zona vizată. Românca a ajuns pe scaunul său fiind sprijinită de echipa medicală, iar după câteva minute a decis să încerce să revină pe teren și să continue meciul.
La primul punct genunchiul lui Jaqueline a cedat imediat, iar sportiva a fost scoasă de pe teren într-un cărucior cu rotile, sub privirile îngrijorate ale tuturor celor aflați pe teren sau pe marginea lui.
US Open
Jaqueline Cristian a anunțat care va fi primul turneu la care va juca după accidentarea teribilă
10/06/2022 LA 19:01
În weekend-ul trecut, Cristian a fost operată la genunchiul drept. După intervenția chirurgicală pe care a suferit-o în România, jucătoarea de tenis a făcut o declarație pe contul său de Instagram, povestind că totul a decurs conform planului.
Citește și:

Cât va lipsi Jaqueline Cristian de pe teren

De asemenea, sportiva s-a arătat încrezătoare că va reveni mai puternică și a spus că va respecta toate indicațiile medicilor în perioada de recuperare pentru a reveni cât mai curând pe teren.
"Vă mulțumesc foarte mult pentru mesaje și suport!!! Operația a decurs foarte bine, mulțumită domnului doctor Ion Codorean, iar acum urmează perioada de recuperare, care este la fel de importantă ca operația! Fac tot ce trebuie pentru a reveni cât mai repede și sunt sigură că toată perioada asta mă va face mai puternică", a fost mesajul postat de Jaqueline Cristian.
Antrenorul francez al sportivei, Thomas Drouet, i-a spus româncei că va fi alături de ea pe parcursul acestei perioade dificile: "Doare, nu e drept, dar știu că ești curajoasă și vei reveni mai puternică. Voi fi de partea ta, să te ajut."
Jaqueline Cristian va lipsi de pe teren cel puțin o lună, revenirea sa în circuitul WTA urmând a se decide în funcție de evoluția procesului de recuperare. Până în acest moment, sportiva s-a retras de la turneele de la Indian Wells și Miami, care vor avea loc în luna martie.
Tenis
Jaqueline Cristian a anunțat când va reveni pe teren, după accidentarea teribilă de la Doha
11/03/2022 LA 15:38
Qatar TotalEnergies Open
Kasatkina, gest superb după ce Jaqueline Cristian s-a prăbușit pe teren la Doha, urlând de durere
22/02/2022 LA 16:05