Simona Halep a fost eliminată din concurs încă din optimile de finală de la Roland Garros, în mod surprinzător, cu 6-1, 6-2, de către cea care avea să câștige și marele trofeu, Iga Swiatek, în vârstă de doar 19 ani. Italienii de la UbiTennis au oferit note sportivelor care au ajuns în fazele avansate ale turneului.

Cap de serie numărul 1 și văzută drept mare favorită la câștigarea ediției din acest an, Simona Halep s-a ales cu un 4, după ce a fost eliminată de Iga Swiatek în optimile de finală: "Era dificil de imaginat ‘sinuciderea’ Simonei Halep”, notează sursa citată. Desigur, cea mai mare notă (10) a fost acordată Igăi Swiatek, care a surprins pe toată lumea cu triumful de la Openul francez. Tot 10 a primit și italianca Martina Trevisan, ajunsă în sferturile de finală după ce a venit din calificări.

Tenis
Turneul Campioanelor, doar un exercițiu de imaginație în 2020. Halep, constanta WTA Finals din 2014
ACUM 18 ORE

Alte note acordate de publicația italiană:

  • Elina Svitolina 4
  • Petra Kvitova 7
  • Sofia Kenin 8
  • Nadia Podoroska 9

Simona Halep, trecută pe lista dezamăgirilor de la Roland Garros

Jurnaliștii belgieni de la RTBF au transmis că Simona nu a reușit să-și confirme statutul de favorită, motiv pentru care au trecut-o pe lista dezamăgirilor: "De când Serena Williams a decăzut, iar Maria Sharapova s-a retras, tenisul feminin își caută cu disperare o nouă șefă", au scris belgienii despre Simona.

Apoi, belgienii au analizat întreaga situație a tenisului feminin, mai imprevizibil ca oricând: "Dovadă acestui masacru din tenisul feminin l-am văzut la Roland Garros. În turul 3 au ajuns doar 13 dintre cele 32 de favorite. În optimi nu erau mai mult de 6 favorite. Iar la final câștigătoare a fost ocupanta locului 54 WTA, Iga Swiatek", a mai scris sursa citată.

Tenis
Sorana Cîrstea, cea mai "longevivă" româncă din istorie, în WTA. Simona Halep nu e pe podium
23/10/2020 LA 17:14
Tenis
Cum a pus-o Cahill în dificultate pe Simona Halep la antrenamente: "Nu îi face bine să câștige tot"
23/10/2020 LA 14:14