Rusia a invadat de 5 zile Ucraina, iar Putin are parte de tot mai puțină susținere. Multe voci din sport au condamnat războiul, dar nimeni nu a fost atât de vehement, poate, până acum, precum Anastasia Pavlyuchenkova.
Numărul 14 WTA, finalistă în 2021 la Roland Garros și campioană olimpică anul trecut, la dublu mixt, s-a lansat într-un adevărat mesaj manifest, în care pune la colț oamenii politici din Rusia care au decis invazia Ucrainei.
"Joc tenis încă de când eram copil. Am reprezentat Rusia toată viața. Aceasta e casa și țara mea. Dar acum trăiesc într-o frică teribilă, așa cum se întâmplă și cu prietenii și familia mea. Dar asta nu mă face să îmi fie frircă să îmi fac clară poziția: Sunt împotriva războiului și a violenței.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14
Ambițiile personale sau politice nu pot justifica violența. Aceasta ne distruge viitorul, nu doar nouă, ci și copiilor noștri. Sunt confuză și nu știu cum să ajut într-o astfel de situație. Sunt doar o sportivă care joacă tenis. Nu sunt politician sau persoană publică, nu am experiență în astfel de situații. Pot doar să îmi exprim public dezacordul față de asemenea decizii și să vorbesc deschis despre ele.
Stopați violența, stopați războiul", este mesajul manifest al Anastasiei Pavlyuchenkova.
CITEȘTE ȘI:
SE CERE SUSPENDAREA LUI DANIIL MEDVEDEV ȘI A ALTOR GREI DIN TENIS! "MOTIVELE SUNT EVIDENTE!"

Medvedev, mesaj de pace, în ziua în care a devenit oficial numărul 1 ATP

Daniil Medvedev nu este doar cel mai bun jucător al lumii, de azi el ocupând fotoliul de lider ATP, dar devine și un exemplu pentru ceilalți. Rusul a făcut un apel emoționant către Putin pentru oprirea războiului din Ucraina.
"Cred că vă amintiți cu toții discursul meu după finala de la Australian Open. Au fost doar gândurile mele și visele mele din copilărie. Astăzi vreau să vorbesc pentru fiecare copil din această lume. Toți au vise, viața abia începe, atât de multe lucruri noi și frumoase urmează: primii prieteni, primele momente și emoții memorabile. Tot ceea ce văd și simt li se întâmplă pentru prima dată. Prin urmare, cer pace, pace între țări. Copiii se nasc cu speranță, cred în tot ce îi înconjoară: în oameni, în dragoste, în siguranță și onestitate, în abilitățile lor. Să fim uniți pentru că copiii ar trebui să viseze", a scris Medvedev pe Instagram.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37