Alex Coman a acceptat invitația Eurosport și a vorbit în cadrul emisiunii #DORdeSPORT despre succesul uriaș obținut la prestigioasa competiție Eddie Herr, despre suprafața de joc care i se potrivește cel mai bine, despre întâlnirea cu Ion Țiriac, despre obiective și planuri de viitor. Djokovic din Bănie, așa cum i se spune lui Alex, ne-a povestit despre ce turneul de Grand Slam pe care vrea să-l cucerească atunci când va trece la seniori.
Alex și-a propus să repete performanța reușită de Simona Halep la Wimbledon 2019 și să câștige titlul la All England Club, acolo unde doar campioana noastră s-a impus dintre români în proba de simplu.

Alex Coman, despre succesul de la Eddie Herr

Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG SEMIFINALE | Toată Australia pune presiune pe Ashleigh Barty
ACUM 4 ORE
La Eddie Herr a fost foarte bine, nu am fost cu părinții sau cu antrenorul meu, cu Alex. Am fost cu echipa ITF și am învățat să mă descurc singur. A fost un turneu greu, am încercat să mă adaptez la condițiile de acolo pentru că eu venisem după o perioadă indoor și turneul a fost outdoor. La începutul turneului nu mă gândisem că o să câștig, venisem cu gândul să ajung într-o semifinală sau o finală. Nu înseamnă că dacă am câștigat acolo o să fiu numărul 1, asta mă ajută să mă autodepășesc. Am rămas cu picioarele pe pământ.

Despre suprafața de joc preferată și stilul de joc

Din punctul meu de vedere, mă descurc mai bine pe hard, dar am avut rezultate la fel de bune și pe zgură. Am un stil agresiv, îmi place să atac mingea, am un forehand foarte bun și un serviciu care mă ajută să câștig punctele ușor. Îmi place să vin în față la voleu și încerc să-mi impun eu stilul de joc.

Despre întâlnirea cu Ion Țiriac

M-am întâlnit cu domnul Țiriac după ce câștigasem medaliile de aur și de bronz la Campionatele Europene de 14 ani, a fost foarte emoționant pentru că eu mă așteptam să stăm 5-10 minute, să dăm mâna și să plece pentru că știu că este un om foarte important și că nu are timpul necesar, dar a stat cu mine două ore, în spatele meu, mi-a dat indicații și mi-a zis că am o tehnică foarte bună și că dacă muncesc la fel, am toate calitățile să ajung în top ATP. Mi-a spus că am un forehand de nota 12. Sunt mândru că mi-a zis asta pentru că nu mă așteptam să mă laude.
https://i.eurosport.com/2020/05/13/2818285.jpg

Despre obiective și planuri

Obiectivul meu principal este să cresc în fiecare zi ca persoană, ca jucător, să mă autodepășesc, sunt ambițios, știu ce vreau și lupt să obțin. Să sperăm că voi ajunge numărul 1 mondial, dar ce-mi propun eu este să am un record al meu. De exemplu, Nadal a câștigat peste 10 titluri la Roland Garros. Vreau un record al meu, să nu mi-l ia nimeni. Aș vrea să câștig Wimbledon-ul. Nu am jucat niciodată pe iarbă și cred că de asta vreau să mă impun acolo, dar eu îmi doresc să câștig toate turneele de Grand Slam.

Despre idolul copilăriei

Nu cred că am ceva din jocul lui Novak Djokovic, dar îmi place mult de el. De când eram mic îmi plăcea Djokovic, a fost jucătorul meu preferat și încă este. Eu vreau să fiu ca mine, să nu copiez pe nimeni și să am propriul meu stil de joc. Vreau ca alții să mă copieze pe mine.

#DORdeSPORT cu Alex Coman

https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Auger-Aliassime, moral de fier, după eșecul dramatic cu Medvedev la AO! Ce a declarat canadianul
ACUM 4 ORE
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit cine e sportiva sa preferată! Ce i s-a părut cel mai greu la AustralianOpen
ACUM 6 ORE