Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabriela Ruse, retragere de ultimă oră de la Transylvania Open! Bulgaru intră pe tabloul principal

Maria Olteanu

Publicat 01/02/2024 la 20:29 GMT+2

Gabriela Ruse, finalistă anul trecut la Transylvania Open, a luat decizia să nu participe la ediția din acest an a turneului de la Cluj-Napoca, din cauza unei accidentări, locul său pe tabloul principal fiind luat de Miriam Bulgaru.

Gabriela Ruse, foto: Twitter

Credit imagine: Twitter

Transylvania Open, cel mai bun turneu de 250 de puncte din lume, din circuitul feminin, va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 3-11 februarie, în sala BT Arena. România va avea cel puțin patru jucătoare pe tabloul principal de simplu al acestuia.
Joi seara, finalista de anul trecut, Gabriela Ruse, a luat decizia să nu participe la ediția din 2024, nerefăcută încă după o accidentare.
"Însănătoșire grabnică, Gabi!
Din păcate, pentru că are nevoie de mai mult timp pentru a se recupera după accidentarea suferită înainte de Australian Open, Gabriela Ruse nu va putea juca anul acesta la Transylvania Open.
Finalista de anul trecut va face totuși deplasarea la Cluj pentru o întâlnire cu fanii ei, duminică.", au anunțat organizatorii.
Ruse era calificată deja pe tabloul principal, dar nu va participa la Cluj-Napoca, după cum au anunțat organizatorii competiției. Locul său pe tabloul principal este luat de Miriam Bulgaru, care primise un wild-card pentru calificări, în timp ce wild-cardul din calificări al lui Bulgaru va merge către Sara Maria Popa.
"Întrucât nu va putea să se recupereze la timp din cauza unei accidentări, wild-cardul Gabrielei Ruse de pe tabloul principal îi va fi acordat acum lui Miriam Bulgaru, iar wild-cardul lui Miriam de pe tabloul de calificări este redirecționat către Sara Maria Popa", au transmis organizatorii turneului de 250 de puncte de la Cluj-Napoca.
Transylvania Open, desemnat cel mai bun turneu de tenis din lume la categoria WTA 250 pentru doi ani consecutiv, va avea loc la Cluj-Napoca, în 3-11 februarie.
Turneul din Cluj-Napoca are alocate patru wild card-uri pentru tabloul principal de simplu și patru pentru calificări. Acestea din urmă au fost acordate jucătoarelor Andreea Mitu (220 WTA), Mara Gae (1.080 WTA), Briana Szabo (922 WTA) și acum Sarei Maria Popa.
La dublu, un wild card va merge către echipa formată din Jaqueline Cristian și Andreea Mitu, cel de-al doilea va fi comunicat înainte de turneu, organizatorii fiind obligați de regulamentul WTA să păstreze un wild card pentru jucătoare de dublu din top 30.

Începe Transylvania Open, cel mai bun turneu 250 WTA din lume

Cu premii în valoare totală de 267.082 de dolari, turneul de 250 de puncte are loc simultan anul acesta cu competiția WTA 500 de Abu Dhabi. Chiar și așa, câteva nume importante din circuitul feminin au confirmat prezența la Cluj-Napoca, printre acestea aflându-se Pliskova sau Blinkova.
Ediția din acest an este cea de-a patra, însă notorietatea evenimentului a crescut tot mai mult în ultimul timp. Meciurile se vor juca indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis care vor fi amenajate în cadrul Sălii Polivalente de la Cluj-Napoca. În total, 32 de jucătoare vor concura la simplu și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA.
Turneul din 2023 a avut loc în perioada 16-22 octombrie și a fost câștigat la simplu de Tamara Korpatsch. Tânăra jucătoare germană a obținut la Cluj primul titlu WTA 250 din carieră, după o finală jucată cu Gabriela Ruse. Campioane la dublu au fost Jodie Burrage și Jil Teichmann, după finala disputată cu Leolia Jeanjean și Valeria Strahova.
În calificări se va afla și semifinalista de la Australian Open de anul acesta, ucraineanca Dayana Yastremska, iar în urma meciurilor din tururile preliminare vor mai intra în competiție, pe tabloul principal, alte 6 sportive.
Jocurile de pe tabloul principal vor avea loc în perioada 5 februarie - 10 februarie, urmând ca finala să fie programată la finalul săptămânii viitoare, pe 11 februarie.
Premiile de la Transylvania Open 2024:
  • Câștigătoare: 34.228 $ / 280 puncte
  • Finalistă: 20.226 $ / 180 de puncte
  • Semifinalist: 11.275 $ / 110 puncte
  • Sfert-finalist: 6.418 $ / 60 de puncte
  • Runda a doua: 3.920 $ / 30 de puncte
  • Prima rundă: 2.804 $ / 1 punct
Prețurile biletelor la Transylvania Open 2024:
  • Ziua 1 – 65 lei
  • Ziua 2 – 65 lei
  • Ziua 3 – 65 lei
  • Ziua 4 – 65 lei
  • Ziua 5 – 95 lei
  • Ziua 6 – 95 lei
  • Ziua 7 – 190 lei
Karolína Plíšková (37 WTA), fost lider mondial în circuitul WTA, este favorita numărul 1 a celei de-a patra ediții a Tranylvania Open. Alături de ea, și-a anunțat deja prezența la turneu și Anastasia Pavlyuchenkova (60 WTA), finalistă la Roland Garros în 2021, și ultimele două câștigătoare ale marelui trofeu din Cluj, la simplu: Tamara Korpatsch (83 WTA) și Anna Blinkova (43 WTA).
"Transylvania Open este un turneu extrem de valoros pentru tenisul românesc și pentru jucătoarele din România care au șansa să joace acasă și să câștige puncte în timp ce se bucură de energia minunată a publicului. Fanii tenisului din România ne-au arătat și ei, în special la ultima ediție, cât de important este să avem pe teren jucătoare din țară.
A fost extraordinar să vedem câtă susținere și emoție au trăit împreună, în BTarena, Gabriela Ruse și toți fanii ei care au venit la meci. Bineînțeles că wild card-urile care ne-au revenit au mers către jucătoarele noastre și ne bucurăm că anul acesta le avem din nou pe tablou pe Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, și îi urăm bun venit Ancăi Todoni, o jucătoare tânără, de perspectivă", a declarat directorul Transylvania Open, Patrick Ciorcilă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo