Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek nu țintește neapărat trofeul la Beijing! Care e principalul obiectiv al fostului lider WTA

Dani Morar

Actualizat 30/09/2023 la 14:27 GMT+3

Iga Swiatek va lua startul la turneul de la Beijing duminică, împotriva Sarei Sorribes Tormo. Jucătoarea din Polonia nu e deranjată de faptul că a pierdut locul 1 WTA și și-a setat un alt obiectiv decât trofeul, dorind să încerce tactici de joc diferite.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a pierdut fotoliul de lider în clasamentul WTA după US Open, însă nu se preocupă prea tare de acest lucru. Poloneza va juca în primul tur împotriva jucătoarei din Spania, Sara Sorribes Tormo.
Swiatek a declarat că momentan nu și-a făcut un obiectiv din revenirea pe locul 1 mondial și se axează pe alte lucruri în China. La conferința de presă, ea a dezvăluit că va încerca tactici noi de joc și că va lucra de asemenea pe partea tehnică.
"Am simțit o presiune pe umeri și a trebuit să mă concentrez mai mult pe a deveni mai calmă și pe antrenamentele într-un ritm normal.
Este ceva mai ușor să îți setezi ceva în minte știind că ai de urmărit pe cineva pentru că, până la urmă, asta facem toată viața. Principalul meu obiectiv în China este să încerc și să fac unele lucruri diferit pe teren. Trebuie să lucrez la tehnică, la tactică, și să mă dezvolt ca jucătoare, nu să urmăresc clasamentele", a declarat Iga Swiatek la conferința de presă.
Citește și:

Iga Swiatek a fost eliminată în turul 2 la Tokyo, dar a fost dată pe spate de fanii japonezi

După aproape 3 ani, Swiatek a revenit în Japonia, unde a participat în această săptămână la turneul WTA 500 de la Tokyo.
Debutul a fost greoi, dar în cele din urmă cu succes. Poloneza a trecut mai greu decât era de așteptat de Mai Hontama (148 WTA), favorita gazdelor, scor 6-4, 7-5, după un meci care a durat mai bine de două ore.
La finalul partidei, Iga Swiatek a recunoscut că a avut un meci dificil și s-a arătat uimită de numărul uriaș de fani pe care îi are în Japonia. Chiar dacă a jucat cu o reprezentantă a gazdelor, Swiatek a fost aplaudată la scenă deschisă și a primit fel și fel de cadouri de la fani, lucru care a impresionat-o profund.
"Am simțit că ea se luptă până la ultimul punct. A revenit în meci cu lovituri foarte frumoase. Ea a luptat până la capăt. Nu a fost ușor... Știu că sunteți atât de drăguți încât nu ați fost atât de mult împotriva mea. Mulțumesc. Sunteți atât de primitori. Chiar și atunci când semnez autografe, primesc cadouri. Nu se întâmplă des.. mulțumesc pentru toate aceste semne cu "Iga". Nu am știut niciodată că am atât de mulți fani atât de departe de țara mea.", a spus Swiatek la interviul acordat pe teren.
În turul 2, Swiatek a cedat cu Veronika Kudermetova, scor 2-6, 6-2, 4-6. La Beijing, ea se află pe partea inferioară de tablou și ar putea da în turul secund peste Varvara Gracheva.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo