Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, cucerită definitiv de japonezi. Ce a uimit-o cel mai mult, după debutul cu succes la Tokyo

Nicu Savin

Publicat 27/09/2023 la 18:05 GMT+3

Iga Swiatek a revenit în Japonia după aproape 3 ani și a debutat cu succes la turneul WTA 500 de Tokyo, învingând-o pe favorita gazdelor, Mai Hontama, scor 6-4, 7-5. La final, poloneza s-a arătat copleșită de numărul mare de fani pe care îi are în "Țara Soarelui Răsare", spunând că nu s-a gândit niciodată că o să fie susținută așa la o distanță atât de mare de țara natală.

Iga Swiatek

Credit imagine: Eurosport

Iga Swiatek și-a pierdut statutul de lider mondial după US Open, în favoarea Arynei Sabalenka, iar poloneza a început cu brio cursa de recâștigare a primei poziții în ierarhia WTA. După aproape 3 ani, Swiatek a revenit în Japonia, unde participă în această săptămână la turneul WTA 500 de la Tokyo.
Debutul a fost greoi, dar în cele din urmă cu succes. Poloneza a trecut mai greu decât era de așteptat de Mai Hontama (148 WTA), favorita gazdelor, scor 6-4, 7-5, după un meci care a durat mai bine de două ore.

Iga Swiatek, uimită de numărul mare de japonezi care o susțin

La finalul partidei, Iga Swiatek a recunoscut că a avut un meci dificil și s-a arătat uimită de numărul uriaș de fani pe care îi are în Japonia. Chiar dacă a jucat cu o reprezentantă a gazdelor, Swiatek a fost aplaudată la scenă deschisă și a primit fel și fel de cadouri de la fani, lucru care a impresionat-o profund.
"Am simțit că ea se luptă până la ultimul punct. A revenit în meci cu lovituri foarte frumoase. Ea a luptat până la capăt. Nu a fost ușor... Știu că sunteți atât de drăguți încât nu ați fost atât de mult împotriva mea. Mulțumesc. Sunteți atât de primitori. Chiar și atunci când semnez autografe, primesc cadouri. Nu se întâmplă des.. mulțumesc pentru toate aceste semne cu "Iga". Nu am știut niciodată că am atât de mulți fani atât de departe de țara mea.", a spus Swiatek la interviul acordat pe teren.
Iga Swiatek participă pentru prima dată în carieră la turneul WTA de la Tokyo. Poloneza a mai jucat în capitala Japoniei la Jocurile Olimpice din 2021, când a pierdut în primul tur contra Monei Barthel, dar atunci meciurile s-au jucat fără spectatori.
Pentru un loc în semifinale competiției, Swiatek se va duela cu Veronika Kudermetova, jucătoare pe care a învins-o fără să piardă set în toate cele 4 dueluri directe de până acum, ultimele două având loc chiar în acest an, la Doha și Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo