Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek, momente de confuzie la ceremonia de la Beijing, după triumful ei: "Pot continua? Nu știu dacă e un discurs"

Andrei Nicolae

Publicat 08/10/2023 la 18:49 GMT+3

Iga Swiatek a devenit campioana turneului de Masters de la Beijing după ce a învins-o în finală pe Liudmila Samsonova la capătul unui meci dominat de poloneză. La ceremonia de acordare a premiului, fostul lider mondial a oferit un moment de confuzie amuzant, ce i-a avut în prim-plan pe ea și pe unul dintre organizatorii evenimentului.

Świątek z okazałym pucharem za zwycięstwo w Pekinie

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek s-a impus în finala Masters-ului 1000 de la Beijing în fața Liudmilei Samsonova și a devenit marea campioană, cucerind al 16-lea titlu al carierei sale. Poloneza s-a impus în China la capătul unui meci în care nu i-a dat nicio șansă adversarei sale, scor 6-2, 6-2.
După meci, a avut loc în mod evident ceremonia de acordare a trofeelor atât pentru finalistă, cât și pentru campioană. Când i-a venit rândul să vorbească, Swiatek a oferit un moment de confuzie, deoarece a început să o felicite pe Samsonvoa, însă organizatorul părea că vrea să o întrerupă, pentru a traduce "pe bucăți" ceea ce spune. Poloneza a mărturisit ulterior că nu știe dacă se află în mijlocul unui interviu sau a unui discurs, spre amuzamentul spectatorilor.
  • "Swiatek: În primul rând, voiam să o felicit pe Liudmila, indiferent de ce se întâmplă pe teren, ești o persoană minunată și asta e cel mai important lucru. Multă baftă oriunde vei juca și baftă echipei tale. Este important cu siguranță..(n.r. organizatorul de la Beijing intervine peste Swiatek). Pot continua?
  • Organizator: Sigur.
  • Swiatek: Nu știu dacă ăsta e un interviu sau un discurs.
  • Organizator: De fapt sunt amândouă. Interviu și de asemenea discurs, dar facem câteva traduceri între (n.r mesaje). Putem?
  • Swiatek: Sigur, începe (n.r. moment în care organizatorul a început să traducă)"
Citește și:

IGA SWIATEK, AL 16-LEA TURNEU DIN CARIERĂ LA BEIJING

Poloneza a bifat al 16-lea turneu câștigat în carieră, pe lângă cele 4 de Grand Slam ea trecându-și în cont și 6 competiții de WTA 1000. Ea e prima jucătoare din istorie care ajunge la 6 astfel de turnee câștigate înainte de a împlini 23 de ani.
51 de succese a adunat Swiatek în ultimele două sezoane în competițiile ATP 1000. Doar 3 jucătoare în istorie au trecut de această bornă, în evenimentele din această categorie: Simona Halep, Serena Williams și Victoria Azarenka.
Odată cu turneul de la Beijing, Swiatek s-a apropiat la sub 500 de puncte de Sabalenka, liderul WTA, care a cedat în sferturi, contra Rybakinei. Bielorusa va avea 9480 de puncte în clasament, începând de luni, în timp ce Iga a ajuns la cota 9015.
În ceea ce o privește pe Samsonova, învinsa din finală, aceasta a bifat a doua prezență într-un ultim act de turneu WTA 1000 din carieră, după ce a jucat în urmă cu două luni ultimul act la Rogerrs Cup (înfrângere la Pegula, 1-6, 0-6). Rusoaica va urca de mâine pe locul 16 WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo