După despărțirea de Adrian Marcu și Daniel Dobre, Simona Halep și-a găsit antrenor. Românca de pe locul 23 WTA va miza pe fostul antrenor al Igăi Swiatek, Piotr Sierzputowski, cel care va avea misiunea de o readuce pe Simo în Top 10 WTA. Potrivit presei din Polonia, Sierzputowski a fost angajat în probe și o va însoți pe româncă la următoarele două turnee, Dubai (14-19 februarie) și Doha (20-26 februarie), iar dacă totul va merge bine între cei doi, sportiva ar putea alege să-i ofere un contract cu normă întreagă.
Potrivit Fanatik, Piotr Sierzputowski a fost contactat de managerul Simonei Halep, Virginia Ruzici, care a luat legătura cu antrenorul prin intermediul lui Patrick Mouratoglou. Tehnicianul de 29 de ani e liber de contract de la sfârșitul anului 2021, atunci când Iga Swiatek a ales să schimbe echipa tehnică.
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT, în optimile de la Wimbledon, LIVE pe Eurosport 2, ora 17:30
ACUM 2 ORE

Simona Halep ar putea miza pe Piotr Sierzputowski pentru revenirea în Top 10 WTA

Piotr Sierzputowski a început să antreneze încă de la vârsta de 13 ani. Obișnuia să o îndrume pe terenul de tenis pe sora lui mai mică. La 14 ani, Piotr petrecea aproximativ 12-14 ore pe săptămână ca sparring partner până când la 15 ani a fost angajat de un club de tenis local pentru a ajuta cu lecții de grup și individuale. Până la vârsta de 18 ani a jucat tenis, dar s-a oprit și a început să se axeze mai mult pe cariera de antrenor.
https://i.eurosport.com/2021/12/04/3265702.jpg
Potrivit WTA, Piotr Sierzputowski este de părere că este important să se consulte cu antrenorii care au mai multă experiență în circuitul profesionist de tenis (anterior Michal Tabara; în prezent Nick Brown) și pune accent pe partea mentală, aspect pe care Simona Halep nu vrea să îl neglijeze, mai ales că în colaborarea cu Darren Cahill a avut parte de îndrumare permanentă din acest punct de vedere.

Piotr Sierzputowski, "antrenorul anului" 2020, care a dus-o pe Iga Swiatek pe cele mai înalte culmi în tenisul mondial

Piotr Sierzputowski este în primul rând recomandat de parcursul fabulos pe care l-a avut alături de Iga Swiatek. Sub conducerea lui Sierzputowski, ea a pătruns în premieră în Top 100 în 2019 (terminând anul pe locul 61) și a intrat în Top 50, atingând atunci cea mai înaltă poziție, până pe locul 48.
https://i.eurosport.com/2020/10/11/2911849.jpg
El este tehnicianul care a condus-o pe Swiatek de pe locul 61 de la sfârșitul anului 2019 până pe poziția a 17-a, când a devenit prima jucătoare poloneză care a câștigat un titlu major la simplu, când a cucerit trofeul la Roland Garros 2020. În plus, Sierzputowski ajutat-o pe Swiatek să aibă un sezon de succes în 2019, atunci când a ajuns în prima ei finală, la Lugano, și a avansat în turul al patrulea la Roland Garros, acolo unde a fost eliminată chiar de către Simona Halep.
Piotr Sierzputowski a început să o antreneze pe Iga Swiatek încă de când sportiva juca la juniori, în 2016. Iga a cucerit titlul la Wimbledon în 2018, la juniori. 2020 rămâne însă anul de referință pentru tehnician, care a fost atunci desemnat "antrenorul anului", depășind mulți alți antrenori cu experiență și rezultate excepționale în circuit.
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa, sub lupa specialiștilor! Singurul mod în care poate fi învinsă românca
ACUM 2 ORE
Wimbledon
Wimbledon 2022, scena surprizelor! Minim o jucătoare fără finală de Grand Slam va fi în ultimul act
ACUM 14 ORE