După despărțirea de Adrian Marcu și Daniel Dobre, Simona Halep și-a găsit antrenor. Românca de pe locul 23 WTA va miza pe fostul antrenor al Igăi Swiatek, Piotr Sierzputowski, cel care va avea misiunea de o readuce pe Simo în Top 10 WTA. Potrivit presei din Polonia, Sierzputowski a fost angajat în probe și o va însoți pe româncă la următoarele două turnee, Dubai (14-19 februarie) și Doha (20-26 februarie), iar dacă totul va merge bine între cei doi, sportiva ar putea alege să-i ofere un contract cu normă întreagă.
Potrivit Fanatik, Piotr Sierzputowski a fost contactat de managerul Simonei Halep, Virginia Ruzici, care a luat legătura cu antrenorul prin intermediul lui Patrick Mouratoglou. Tehnicianul de 29 de ani e liber de contract de la sfârșitul anului 2021, atunci când Iga Swiatek a ales să schimbe echipa tehnică.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 19 ORE

Simona Halep ar putea miza pe Piotr Sierzputowski pentru revenirea în Top 10 WTA

Piotr Sierzputowski a început să antreneze încă de la vârsta de 13 ani. Obișnuia să o îndrume pe terenul de tenis pe sora lui mai mică. La 14 ani, Piotr petrecea aproximativ 12-14 ore pe săptămână ca sparring partner până când la 15 ani a fost angajat de un club de tenis local pentru a ajuta cu lecții de grup și individuale. Până la vârsta de 18 ani a jucat tenis, dar s-a oprit și a început să se axeze mai mult pe cariera de antrenor.
https://i.eurosport.com/2021/12/04/3265702.jpg
Potrivit WTA, Piotr Sierzputowski este de părere că este important să se consulte cu antrenorii care au mai multă experiență în circuitul profesionist de tenis (anterior Michal Tabara; în prezent Nick Brown) și pune accent pe partea mentală, aspect pe care Simona Halep nu vrea să îl neglijeze, mai ales că în colaborarea cu Darren Cahill a avut parte de îndrumare permanentă din acest punct de vedere.

Piotr Sierzputowski, "antrenorul anului" 2020, care a dus-o pe Iga Swiatek pe cele mai înalte culmi în tenisul mondial

Piotr Sierzputowski este în primul rând recomandat de parcursul fabulos pe care l-a avut alături de Iga Swiatek. Sub conducerea lui Sierzputowski, ea a pătruns în premieră în Top 100 în 2019 (terminând anul pe locul 61) și a intrat în Top 50, atingând atunci cea mai înaltă poziție, până pe locul 48.
https://i.eurosport.com/2020/10/11/2911849.jpg
El este tehnicianul care a condus-o pe Swiatek de pe locul 61 de la sfârșitul anului 2019 până pe poziția a 17-a, când a devenit prima jucătoare poloneză care a câștigat un titlu major la simplu, când a cucerit trofeul la Roland Garros 2020. În plus, Sierzputowski ajutat-o pe Swiatek să aibă un sezon de succes în 2019, atunci când a ajuns în prima ei finală, la Lugano, și a avansat în turul al patrulea la Roland Garros, acolo unde a fost eliminată chiar de către Simona Halep.
Piotr Sierzputowski a început să o antreneze pe Iga Swiatek încă de când sportiva juca la juniori, în 2016. Iga a cucerit titlul la Wimbledon în 2018, la juniori. 2020 rămâne însă anul de referință pentru tehnician, care a fost atunci desemnat "antrenorul anului", depășind mulți alți antrenori cu experiență și rezultate excepționale în circuit.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
ACUM O ZI
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
IERI LA 18:22