Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal a revenit cu victorie în circuit, însă nu a scăpat de accidentări: "Aș vrea să doară mai puțin!"

Irina Aldea

Publicat 05/08/2021 la 16:53 GMT+3

După o pauză de aproximativ două luni, Rafa Nadal a revenit în circuit. Marele campion spaniol a bifat un succes la întoarcerea pe terenul de tenis, în fața lui Jack Sock.

Rafael Nadal.

Credit imagine: Getty Images

După înfrângerea dureroasă încasată la Roland Garros, Rafael Nadal a revenit în circuitul masculin de tenis hotărât să facă o pregătire cât mai bună pentru ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. La primul meci după Roland Garros, Nadal a avut nevoie de trei ore și patru mintute pentru a obține calificarea în optimile de finală ale turneului de 500 de puncte de la Washington.
Nadal, acceptat direct în turul al doilea, l-a învins pe americanul Jack Sock (192 ATP), beneficiar al unui wild card), scor 6-2, 4-6, 7-6(1). Pentru un loc în sferturile de finală la Washington, Rafa (3 ATP și principal favorit) va evolua cu sud-africanul Lloyd Harris, locul 50 ATP. Fostul lider ATP, care participă pentru prima dată în carieră la Citi Open, turneu din seria celor care preced US Open, nu a fost prezent la Wimbledon şi la Jocurile Olimpice.

Nadal a revenit cu victorie, dar și cu accidentarea de la Roland Garros

Chiar dacă a revenit cu victorie în circuit, Rafa Nadal a avut emoții serioase, atât în joc, cât și pe plan fizic, asta pentru că accidentarea de la Roland Garros a reapărut în timpul partidei: "Meciul a fost foarte dificil. În primul set am jucat destul de bine, însă în setul secund am jucat câteva game-uri slabe. În plus, pe durata meciului am fost din ce în ce mai îngrijorat de picior. Durerea era puternică. În orice caz, adversarul meu a jucat foarte bine. Mi-a făcut viața grea pe teren", a spus Nadal după meci.
Nadal nu mai evoluase în circuitul masculin de tenis de la începutul lunii iunie, atunci când aflat în semifinalele turneului de la Roland Garros, pe care l-a cucerit de 13 ori în carieră, a cedat în fața lui Novak Djokovic în patru seturi. Sârbul avea mai apoi să cucerească marele trofeu la Paris după o finală de neuitat în compania lui Stefanos Tsitsipas.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo