După ce a pierdut în semifinale la Roland Garros împotriva lui Djokovic, Rafael Nadal a decis să sară peste sezonul de iarbă, iar apoi a anunțat că nu va merge nici la Jocurile Olimpice, fiind chinuit de probleme fizice.
Mult așteptata revenire a Matadorului s-a produs la turneul ATP 500 de la Washington, dar prestațiile acestuia au lăsat de dorit. După o victorie chinuită în turul secund împotriva lui Jack Sock, Nadal a pierdut în optimi în fața lui Loyd Harris.

Rafael Nadal, eliminat în optimi la Washington

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
IERI LA 13:47
Sud-africanul a câștigat primul set cu 6-4, dar Rafa a dat semne de revenire și a câștigat clar manșa secundă, scor 6-1. În decisiv, echilibrul a persitat până la final, dar Nadal și-a cedat serviciul în cel mai important moment, la scorul de 5-4 pentru Harris.
Așadar, Nadal părăsește prematur turneul din capitala Statelor Unite, iar semnele de întrebare privind starea sa fizică și sportivă sunt în continuare majore.
În mod normal, Nadal va juca în următoarele săptămâni la turneele Masters de la Toronto (9-15 august) și Cincinnati (15-22 august), iar apoi va evolua la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.
Tabloul sferturilor de finală de la Washington
  • Loyd Harris - Kei Nishikori
  • Mackenzie McDonald - Denis Kudla
  • Jannick Sinner - Steve Johnson
  • John Milman - Jenson Brooksby
Australian Open
"Poate Rafa Nadal să câștige titlul la Australian Open 2022?" Mats Wilander nu a stat pe gânduri
IERI LA 02:50
Australian Open
Rafa Nadal a vorbit deschis despre starea sa fizică! Ce l-ar determina să-și încheie cariera
19/01/2022 LA 18:20