După ce a pierdut în semifinale la Roland Garros împotriva lui Djokovic, Rafael Nadal a decis să sară peste sezonul de iarbă, iar apoi a anunțat că nu va merge nici la Jocurile Olimpice, fiind chinuit de probleme fizice.
Mult așteptata revenire a Matadorului s-a produs la turneul ATP 500 de la Washington, dar prestațiile acestuia au lăsat de dorit. După o victorie chinuită în turul secund împotriva lui Jack Sock, Nadal a pierdut în optimi în fața lui Loyd Harris.

Rafael Nadal, eliminat în optimi la Washington

Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
ACUM 14 ORE
Sud-africanul a câștigat primul set cu 6-4, dar Rafa a dat semne de revenire și a câștigat clar manșa secundă, scor 6-1. În decisiv, echilibrul a persitat până la final, dar Nadal și-a cedat serviciul în cel mai important moment, la scorul de 5-4 pentru Harris.
Așadar, Nadal părăsește prematur turneul din capitala Statelor Unite, iar semnele de întrebare privind starea sa fizică și sportivă sunt în continuare majore.
În mod normal, Nadal va juca în următoarele săptămâni la turneele Masters de la Toronto (9-15 august) și Cincinnati (15-22 august), iar apoi va evolua la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.
Tabloul sferturilor de finală de la Washington
  • Loyd Harris - Kei Nishikori
  • Mackenzie McDonald - Denis Kudla
  • Jannick Sinner - Steve Johnson
  • John Milman - Jenson Brooksby
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
IERI LA 12:36
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 05:16