Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andy Murray e genial! La 36 de ani, învață de la Alcaraz, după finala de vis cu Djokovic, de la Wimbledon

Dani Morar

Publicat 02/08/2023 la 22:46 GMT+3

Andy Murray se pregătește de debutul pe hard și va evolua în această seară în primul tur la Washington, împotriva americanului Brandon Nakashima. Britanicul a fost savuros la conferința de presă, recunoscând că a analizat mult meciul dintre Djokovic și Alcaraz, din finala Wimbledon.

Alcaraz - Djokovic, un meci pentru istorie! Rezumatul unei finale de colecție

Andy Murray pare că și-a dat un restart carierei, la 36 de ani. Câștigător a 3 turnee de Grand Slam și cu o experiență uriașă în spate, britanicul nu s-a ferit să spună că a avut multe lucruri de învățat după finala Djokovic – Alcaraz, de la Wimbledon.
Intensitatea acelui meci l-a dat pe spate pe Andy, care a recunoscut că și-a tăiat câteva videouri pentru a înțelege mai bine cum au dus cei doi jucători acea bătălie epică în ultimul act de pe iarba londoneză. Chiar dacă este cu 16 ani mai tânăr, Carlos Alcaraz a fost o inspirație pentru jucătorul de pe locul 44 ATP.
"Am învățat o mulțime de lucururi urmărindu-i pe cei doi (n.r. Djokovic și Alcaraz). Pe măsură ce meciul avansa se putea vedea progresul din jocul fiecăruia. L-am observat pe Alcaraz învățând, pe măsură ce partida continua.
Putea să aibă și un alt deznodământ, să fiu sincer. A fost atât de strâns. Am luat câteva videouri ale celor doi și m-am concentrat pe câte o parte de teren. Am analizat returul fiecăruia și mișcarea dintre lovituri. De asemenea, m-am uitat atent la Alcaraz, care a jucat un tenis agresiv și ofensiv și am vrut să văd exact cum a reușit asta", a declarat Andy Murray, citat de Sportskeeda.
Citește și:

Andy Murray joacă în 16-imi la Washington

Andy Murray va da în turul 2 de la Washington peste Brandon Nakashima. Brianicul a stat în timul tur, în timp ce americanul a avut parte de un duel extrem de echilibrat cu Aleksandar Vukic.
Nakashima a câștigat cu 7-6 (7-5), 7-6 (11-9), fiecare dintre seturi durând ceva mai mult de o oră. Partida a durat 2 ore și 8 minute, iar cel care se califică în optimi ar putea da peste favoritul numărul 1 al turneului, Taylor Fritz.
Andy Murray este angrenat în cele mai importante turnee de tenis din circuit, însă în urmă cu puțini ani cariera britanicului se afla într-un abis. Dublul câștigător de la Wimbledon s-a confruntat cu o accidentare la șold, despre care scoțianul a vorbit pe larg înainte să ia startul în Mubadala Citi DC Open, la Washington.
Problemele fostului lider mondial au început în 2018, când durerile de la șold au devenit insuportabile. Britanicul a venit în acest sens cu o veste incredibil de tristă pentru fanii sportului alb un an mai târziu, când a anunțat că își ia "adio" de la tenis.
Murray a revenit ulterior asupra deciziei sale și s-a întors în circuit, iar în 2023 a reușit să intre din nou în formă. În ultimele luni, Murray a câștigat în decurs de o săptămână două turnee Challenger pe iarbă și a demonstrat și la Wimbledon că încă se poate lupta cu jucătorii din topul clasamentului ATP.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo